Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Alterfin cvba

Microfinanciering (Sociale economie)

Alterfin legt de link tussen mensen in het Noorden die hun geld zinvol willen investeren, en microfinancieringsinstellingen en fairtradeorganisaties in het Zuiden die werken aan een betere toekomst voor kleine ondernemers en boeren. Al sinds 1994 is Alterfin op die manier actief in Afrika, Azië en Latijns-Amerika. De coöperatie ontwikkelt er een financieel netwerk voor mensen die anders maatschappelijk en economisch benadeeld worden. De microfinanfieringsinstellingen geven kredieten aan tienduizenden kleine boeren en ondernemers. De fairtradeorganisaties zorgen ervoor dat boeren correcte prijzen krijgen voor hun producten. Alterfin is een samenwerkingsverband tussen Noord-Zuid-organisaties, sociale organisaties, enkele bedrijven, en meer dan 4.500 particuliere aandeelhouders. Het brede publiek kan rechtstreeks investeren in coöperatieve aandelen. Triodos Bank is een van de stichtende aandeelhouders van de coöperatie en heeft een bankgarantie verleend voor kredieten van Alterfin.

http://www.alterfin.be

Microfinanciering

Sinds 1994 is Triodos Bank actief als investeerder in de microfinancieringssector in ontwikkelingslanden, Centraal-Azië en Oost-Europa. Via een aantal gespecialiseerde fondsen financiert zij microfinancierings- instellingen die op hun beurt kredieten en spaar- en verzekerings- producten aan lage inkomensgroepen bieden.

Adres:
Haachtsesteenweg 159
1030
Brussel
België

Laat uw geld werken aan een duurzamere wereld

teaser-koffiefabriek-290
Met uw spaargeld of belegd vermogen kunnen wij duurzame ondernemers financieren. Dubbel rendement, goed voor u en de wereld om u heen.  

Zoekt u een duurzame lening voor uw onderneming?

  Teaser Roetz Bikes
Onderneemt u met hart en hoofd in een van de sectoren die wij financieren en heeft u behoefte aan een financiering? Lees hoe u een krediet kunt aanvragen.