Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Foto van Messidor asbl - Mijn geld gaat goed
Deze organisaties financieren wij

Messidor asbl

Zorg (Sociale economie)

De vzw Messidor is een samenwerking tussen psychiatrische ziekenhuizen, psychiatrische diensten van algemene ziekenhuizen en ambulante diensten in de mentale gezondheidszorg. De vereniging zorgt voor de opvang van een 50-tal volwassenen met ernstige psychische problemen (zoals psychose, eetstoornissen of depressie) in zogeheten ‘beschermde wooninitiatieven’. Het gaat om ‘begeleid wonen’ in groepswoningen met gemeenschappelijke delen (zoals eetkamer, keuken en tuin). Daarbinnen hebben de bewoners elk een eigen kleine privé-woonruimte of studio. Naast psychologische begeleiding krijgen de bewoners vooral ook begeleiding in het dagelijkse leven. Elke bewoner beheert zijn budget, doet boodschappen, kookt en helpt mee met het onderhoud van de gemeenschappelijke delen. Iedereen wordt ook sterk aangemoedigd om deel te nemen aan activiteiten buitenshuis, zoals opleidingen, vrijwilligerswerk, culturele of sportieve activiteiten. De vzw Messidor en zusterorganisatie Carrefour beheerden in 2011 negen gebouwen in verschillende regio’s in Brussel, met telkens tussen vijf en tien bewoners. In een nieuw gebouw in de Rue de Guildes in Sint-Joost-ten-Node vinden negen bewoners onderdak vinden. Daarnaast worden er ook kantoren en lokalen voor therapeutische activiteiten ondergebracht. Triodos Bank heeft de aankoop van het nieuwe gebouw gefinancierd.

Zorg

In deze sector financiert Triodos Bank ouderenzorg, gehandicaptenzorg, zorgboerderijen, gezinshuizen en multi-functionele welzijnsaccommodaties.

Adres:
Rue de l’union 23
1210
Bruxelles
Belgique

Laat uw geld werken aan een duurzamere wereld

teaser-koffiefabriek-290
Met uw spaargeld of belegd vermogen kunnen wij duurzame ondernemers financieren. Dubbel rendement, goed voor u en de wereld om u heen.  

Zoekt u een duurzame lening voor uw onderneming?

  Teaser Roetz Bikes
Onderneemt u met hart en hoofd in een van de sectoren die wij financieren en heeft u behoefte aan een financiering? Lees hoe u een krediet kunt aanvragen.