Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Foto van Scheepvaartmuseum - Mijn geld gaat goed
Deze organisaties financieren wij
Saskia Plagge Saskia Plagge Kunst en cultuur
Sis Josip Sis Josip Kunst en cultuur

Scheepvaartmuseum

Kunst en cultuur (Cultuur en welzijn)

Dit museum laat je zien hoe de zee de Nederlandse cultuur heeft bepaald. Via interactieve tentoonstellingen ontdek je onder meer op je eigen manier 500 jaar scheepsbouw en zeevaart. Het Scheepvaartmuseum beheert een collectie van 400.000 voorwerpen. Samen geven die een beeld van de Nederlandse maritieme geschiedenis.

Het Scheepvaartmuseum stamt uit de 17e eeuw. Het gebouw is gemoderniseerd om de toenemende bezoekersaantallen op te vangen. Tegelijk is het gevoel van een eeuwenoud pakhuis behouden.

In het Scheepvaartmuseum wordt niet alleen het verleden tot leven gebracht. Het biedt je ook inspiratie voor het heden en de toekomst. De Nederlandse samenleving is momenteel best turbulent, er zijn veel onzekerheden over bijvoorbeeld identiteit. Het museum wil via verhalen over (zee)reizen en De Gouden Eeuw het huidige debat diepgang geven.

http://www.hetscheepvaartmuseum.nl/

Kunst en cultuur

De spaarders en beleggers van Triodos Bank helpen een hele trits aan artistieke ondernemingen. Dat kan door hierin te investeren of ze te financieren. Van schilderen, film en beeldhouwen, tot theater, muziek en moderne dans - zo komen de kunsten tot leven in Nederland.

Triodos Cultuurfonds

Triodos Cultuurfonds is het enige beursgenoteerde culturele beleggingsfonds van Nederland. Het fonds belegt in culturele projecten die de ontwikkeling en het behoud van cultuur stimuleren. Naast grote projecten passen ook kleinere culturele initiatieven in het beleggingsbeleid. Zo belegt het fonds bijvoorbeeld in musea, theaters, kunstenaars en podia.

Adres:
Kattenburgerplein 1
1018 KK
Amsterdam
Nederland

Laat uw geld werken aan een duurzamere wereld

teaser-koffiefabriek-290
Met uw spaargeld of belegd vermogen kunnen wij duurzame ondernemers financieren. Dubbel rendement, goed voor u en de wereld om u heen.  

Zoekt u een duurzame lening voor uw onderneming?

  Teaser Roetz Bikes
Onderneemt u met hart en hoofd in een van de sectoren die wij financieren en heeft u behoefte aan een financiering? Lees hoe u een krediet kunt aanvragen.