Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Foto van Kollektief Anticonceptie vzw - Mijn geld gaat goed
Deze organisaties financieren wij

Kollektief Anticonceptie vzw

Zorg (Sociale economie)

Al sinds 1980 worden vrouwen doorverwezen naar Kollektief Anticonceptie vzw, een Gents centrum voor hulpverlening bij ongeplande zwangerschap en abortus. In de jaren 80 was abortus in België wettelijk nog niet toegelaten maar werd het wel oogluikend toegestaan. In 1990, na jaren van politieke strijd en processen, werd de wet aangepast aan de praktijk. Sindsdien is abortus in België wettelijk toegelaten en ligt de beslissing om de zwangerschap af te breken bij de vrouw. Met medische en psychosociale deskundigheid kan het team van het abortuscentrum mensen begeleiden om de juiste beslissing te nemen. Dat kan zowel een behoud van de zwangerschap of een zwangerschapsafbreking zijn. Naast de vrouwen zelf gaat daarbij ook aandacht naar hun directe omgeving: partner, ouders of vrienden. Om kwaliteitsvolle hulpverlening te kunnen blijven bieden, drong een verhuizing zich op. Het centrum bouwt aan een nieuw warm huis in de Lieven De Winnestraat in Gent, gefinancieerd met giften enerzijds en leningen anderzijds, onder andere ook een krediet van Triodos Bank.

http://www.abortuscentrum-gent.be

Zorg

In deze sector financiert Triodos Bank ouderenzorg, gehandicaptenzorg, zorgboerderijen, gezinshuizen en multi-functionele welzijnsaccommodaties.

Adres:
Lieven de Winnestraat 65-001
9000
Gent
België

Laat uw geld werken aan een duurzamere wereld

teaser-koffiefabriek-290
Met uw spaargeld of belegd vermogen kunnen wij duurzame ondernemers financieren. Dubbel rendement, goed voor u en de wereld om u heen.  

Zoekt u een duurzame lening voor uw onderneming?

  Teaser Roetz Bikes
Onderneemt u met hart en hoofd in een van de sectoren die wij financieren en heeft u behoefte aan een financiering? Lees hoe u een krediet kunt aanvragen.