Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Foto van Trabocca - Mijn geld gaat goed
Deze organisaties financieren wij
Stichting Vluchtelingkinderen Stichting Vluchtelingkinderen Maatschappelijke projecten
Stichting de Buitenwacht Stichting de Buitenwacht Maatschappelijke projecten
Willebrordus Demos Sportvereniging Willebrordus Demos Sportvereniging Maatschappelijke projecten
Zorgboerderij Slingertuin Zorgboerderij Slingertuin Maatschappelijke projecten

Trabocca

Maatschappelijke projecten (Sociale economie)

Menno Simons – oprichter en directeur van Trabocca - is een gepassioneerde koffiehandelaar die al vele jaren Ethiopië afstruint op zoek naar hoogwaardige kwaliteit koffie. Jaarlijks verhandelt hij zo’n 1.200 ton biologisch en fair trade gecertificeerde koffie die hij betrekt van boerencoöperaties met in totaal zo’n honderdduizend leden. Starbucks en The Coffee Company behoren tot zijn afnemers. Een goede relatie met zijn leveranciers staat voorop. Daarom betaalt Simons 10 tot 50 procent meer dan de conventionele prijs. Ook zorgt hij – dankzij financiering vanuit Triodos Sustainable Trade Fund - dat boeren direct betaald worden als ze hun oogst afleveren. Vanaf de oprichting van zijn bedrijf had Simons één ding voor ogen waarmee hij zich duidelijk onderscheidt van andere spelers in de markt: het verhandelen van biologische koffie en een gerichte ondersteuning en training van de boerencoöperaties om een betere kwaliteit en hogere productie te realiseren. Simons heeft er bewust voor gekozen om – zonder winstoogmerk - een kantoor in Ethiopië in te richten met lokaal management om alle processen in goede banen te leiden. En ook om direct te kunnen reageren op de vele veranderingen in regel- en wetgeving vanuit de Ethiopische overheid. Dit maakt zakendoen in dit land tot een bijzondere uitdaging met de nodige risico’s.

Deze Youtube video kunt u nog niet bekijken.

Accepteer eerst cookies om dit mogelijk te maken.

Accepteer cookies

http://www.trabocca.com

Maatschappelijke projecten

In deze sector financiert Triodos Bank onder andere initiatieven op het gebied van sociale voorzieningen, werkgelegenheids- programma's, (re) integratie, jongeren- centra en wijkcentra.

Adres:
Prins Hendrikkade 14
1012 TL
Amsterdam
Nederland

Zoekt u een duurzame lening voor uw onderneming?

  Teaser Roetz Bikes
Onderneemt u met hart en hoofd in een van de sectoren die wij financieren en heeft u behoefte aan een financiering? Lees hoe u een krediet kunt aanvragen.

 

Laat uw geld werken aan een duurzamere wereld

teaser-koffiefabriek-290
Met uw spaargeld of belegd vermogen kunnen wij duurzame ondernemers financieren. Dubbel rendement, goed voor u en de wereld om u heen.