Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Foto van Roetz-Bikes - Mijn geld gaat goed
Deze organisaties financieren wij
Multi Ratio Multi Ratio Winkels Non-food
Obilot natuurtextiel Obilot natuurtextiel Winkels Non-food
Saru Soda Saru Soda Winkels Non-food

Roetz-Bikes

Winkels Non-food (Sociale economie)

Roetz-Bikes maakt duurzame, trendy stadsfietsen. Roetz-Bikes gaat verspilling tegen door op grote schaal fietswrakken in te winnen en er herkenbare, hippe fietsen met een retro tintje van te produceren.

Per jaar worden in Nederland 1,3 miljoen nieuwe fietsen gekocht. Hier staat tegenover dat er elk jaar ongeveer net zoveel fietsen worden weggegooid. Dit zorgt voor een enorme afvalberg. Vooral gemeentes kampen met een groot aantal fietswrakken waarvan de eigenaar onbekend is. In de meeste gevallen zijn de fietsen onbruikbaar en worden ze rigoureus vernietigd. Dit terwijl veel onderdelen van fietswrakken zeer eenvoudig herbruikbaar zijn.

Naast hergebruikte fietsonderdelen gebruikt Roetz nieuwe duurzame materialen bij de assemblage van de nieuwe fiets. Zo zijn er bijvoorbeeld spatborden van beukenhout en kurken handvatten ontwikkeld, uiteraard beide met FSC keurmerk. tenslotte worden de fietsen geproduceerd met behulp van sociale arbeid.

Deze Youtube video kunt u nog niet bekijken.

Accepteer eerst cookies om dit mogelijk te maken.

Accepteer cookies

http://www.roetz-bikes.nl

Winkels Non-food

In deze sector financiert Triodos Bank een breed scala aan duurzame winkeliers. Vaak zijn dat gespecialiseerde winkels met ambachtelijke producten.

Adres:
Jan Evertsenstraat 719
1061 XZ
Amsterdam
Nederland

Laat uw geld werken aan een duurzamere wereld

teaser-koffiefabriek-290
Met uw spaargeld of belegd vermogen kunnen wij duurzame ondernemers financieren. Dubbel rendement, goed voor u en de wereld om u heen.  

Zoekt u een duurzame lening voor uw onderneming?

  Teaser Roetz Bikes
Onderneemt u met hart en hoofd in een van de sectoren die wij financieren en heeft u behoefte aan een financiering? Lees hoe u een krediet kunt aanvragen.