Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Foto van Centrum Dr. Willy Peers - Mijn geld gaat goed
Deze organisaties financieren wij

Centrum Dr. Willy Peers

Zorg (Sociale economie)

Dr. Willy Peers Centrum vzw is een centrum dat hulp biedt bij ongewenste zwangerschap. Een team van artsen, verpleegkundigen en hulpverleners zorgt voor deskundige begeleiding, zowel bij zwangerschapsafbreking als bij voortzetting van de zwangerschap onder psychisch, sociaal of materieel moeilijke omstandigheden. Het centrum is genoemd naar de Naamse arts Willy Peers die in ’73 nog in voorlopige hechtenis werd genomen voor het uitvoeren van abortus. Toen het centrum in ’86 werd opgericht in Antwerpen was abortus wettelijk nog niet toegestaan. Geregeld moesten vrouwen zich bij het centrum een weg banen door een groep vijandig gezinde tegenstanders van abortus. Het adres van het centrum werd toen nog geheim gehouden en de dossiers werden elke avond naar een bankkluis gebracht. Toen abortus in 1990 wettelijk werd toegelaten, kon het Dr. Willy Peers Centrum na jaren van actie rond legalisering het accent verleggen naar een kwalitatieve hulpverlening met oog voor psychische en relationele kanten. Respect voor de beslissing van de vrouw en haar recht op open communicatie vormen nog steeds de peilers van het centrum. Triodos Bank heeft het centrum een krediet verleend om de aankoop van zijn gebouw te financieren.

http://www.drwpc.be/

Zorg

In deze sector financiert Triodos Bank ouderenzorg, gehandicaptenzorg, zorgboerderijen, gezinshuizen en multi-functionele welzijnsaccommodaties.

Adres:
Franklin Rooseveltplaats 12, 4e verdieping
2060
Antwerpen
België

Laat uw geld werken aan een duurzamere wereld

teaser-koffiefabriek-290
Met uw spaargeld of belegd vermogen kunnen wij duurzame ondernemers financieren. Dubbel rendement, goed voor u en de wereld om u heen.  

Zoekt u een duurzame lening voor uw onderneming?

  Teaser Roetz Bikes
Onderneemt u met hart en hoofd in een van de sectoren die wij financieren en heeft u behoefte aan een financiering? Lees hoe u een krediet kunt aanvragen.