Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Foto van Le Ponclet - Mijn geld gaat goed
Deze organisaties financieren wij
La Ferme de la Sarthe La Ferme de la Sarthe Biologische landbouw
Landwijzer vzw Landwijzer vzw Biologische landbouw
Vincent Remy Vincent Remy Biologische landbouw
APERe asbl APERe asbl Duurzame energie

Le Ponclet

Biologische landbouw (Natuur en milieu)

De geschiedenis van Le Ponclet is sterk verbonden met de Monts d'Arrée, de bergketen in het departement Finistère in Bretagne. Het is hier dat David Akpamagbo van zijn grootouders, Yvonne en Marc, de liefde voor het platteland en de landbouw geërfd heeft. Na zijn studie aan het HEC wilde David ondernemer worden en het beste van de landbouwkennis promoten. Eerst vestigde hij zich in Corsica om er samen met de herders lams- en geitjesvlees te produceren voor sterrenrestaurants. Daarna kiest David ervoor om Bretoens vlees op te waarderen voor zijn klanten. Dit vlees geniet immers van de rijke bodemkwaliteit van deze voorouderlijke regio, vooral omdat de koeien en stieren die door Le Ponclet worden verkocht, van oude rassen zijn en volgens biologische en biodynamische methoden worden gekweekt (met begrazing het hele jaar door). Vandaag brengt het huis Le Ponclet dankzij deze sterke verankering dierlijk voedsel van hoge kwaliteit op de markt. Triodos financierde de integratie van een rundveehouderij binnen Le Ponclet, door de aankoop van een boerderij en het bijbehorende vee in Bretagne.

http://www.leponclet.fr

Biologische landbouw

Biologische landbouw erkent de relatie tussen de omgeving, gezondheid en wat we eten. Daarnaast krijgt dierenwelzijn, het vermijden van gebruik van pesticiden en kunstmest veel aandacht. Biologische landbouw stoot minder CO2 uit dan traditionele landbouw en voorkomt uitputting natuurlijke hulpbronnen. Daarom financiert Triodos Bank in deze sector biologische bedrijven die zuivel en vlees produceren en bosbouwers en fruittelers.  

Adres:
Le Pontic
29400
Locmelar
France

Laat uw geld werken aan een duurzamere wereld

teaser-koffiefabriek-290
Met uw spaargeld of belegd vermogen kunnen wij duurzame ondernemers financieren. Dubbel rendement, goed voor u en de wereld om u heen.  

Zoekt u een duurzame lening voor uw onderneming?

  Teaser Roetz Bikes
Onderneemt u met hart en hoofd in een van de sectoren die wij financieren en heeft u behoefte aan een financiering? Lees hoe u een krediet kunt aanvragen.