Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Foto van Vrije Rudolf Steinerschool Vlaanderen - Mijn geld gaat goed
Deze organisaties financieren wij

Vrije Rudolf Steinerschool Vlaanderen

Onderwijs (Cultuur en welzijn)

Op initiatief van een groep ouders en pioniers werd de Vrije Rudolf Steinerschool Vlaanderen in Gent in 1978 opgestart met een kleuterklasje zonder overheidssubsidies. De school groeide elk jaar en is sinds 1985 door de overheid erkend en gesubsidieerd. De kleuterschool bestaat uit twee peuterklassen voor de driejarigen en drie kleuterklassen. Daarin zitten vier- tot zes-jarigen samen, dus niet opgesplitst op basis van leeftijd.
De Vrije Rudolf Steinerschool Gent werkt vanuit de ideeën van Rudolf Steiner. Volgens zijn pedagogische visie moet elk kind zich kunnen ontwikkelen tot een innerlijk vrij, zelfstandig en verantwoordelijk mens. Cognitieve vaardigheden zijn daarbij even belangrijk als emotionele, sociale en kunstzinnige vorming. De school biedt kinderen een warme en zo veelzijdig mogelijke leeromgeving, waarin alle kinderen hun eigen talenten kunnen ontwikkelen.
De leerplannen voor de basisschool zijn goedgekeurd door het Ministerie van Onderwijs. Na het succesvol beëindigen van de zesde klas krijgen de leerlingen het ‘getuigschrift van basisonderwijs’.
Triodos Bank heeft de aankoop en verbouwingen van het gebouw van de lagere school en de bouw van de kleuterschool gefinancierd.

http://www.steinerschoolgent.be

onderwijs

In deze sector financiert Triodos Bank onder meer scholen, training en conferentiecentra. In het geval van scholen wordt specifiek gekeken naar het pedagogisch beleid.

Adres:
Kasteellaan 54
9000
Gent
België

Laat uw geld werken aan een duurzamere wereld

teaser-koffiefabriek-290
Met uw spaargeld of belegd vermogen kunnen wij duurzame ondernemers financieren. Dubbel rendement, goed voor u en de wereld om u heen.  

Zoekt u een duurzame lening voor uw onderneming?

  Teaser Roetz Bikes
Onderneemt u met hart en hoofd in een van de sectoren die wij financieren en heeft u behoefte aan een financiering? Lees hoe u een krediet kunt aanvragen.