Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Foto van Les Moulins du Haut Pays - Mijn geld gaat goed
Deze organisaties financieren wij
KT Wind Zele KT Wind Zele Duurzame energie
KVNRG KVNRG Duurzame energie
Les Vents d’Arpes Les Vents d’Arpes Duurzame energie
Ligogne & Sun Ligogne & Sun Duurzame energie

Les Moulins du Haut Pays

Duurzame energie (Natuur en milieu)

‘Les Moulins du Haut-Pays’ is een lokale coöperatie die burgers toelaat om te investeren in twee windturbines in een park dat tussen Dour en Quiévrain ligt. Die hebben elk een vermogen van 2,3 MW en produceren samen stroom voor ongeveer 2.000 gezinnen.
‘Les Moulins du Haut-Pays’ werd opgericht door Emissions Zéro en de gemeentes Dour en Quiévrain. De coöperatie investeert in verschillende hernieuwbare energieprojecten in Wallonië. De partners van het project zijn Ventis, Enairgie du Hainaut en Ecopower.
Via de coöperatie kunnen consumenten zelf energieproducent worden, waardoor ze de tussenschakel van leveranciers niet meer nodig hebben. Vandaar ook de benaming ‘éoliennes citoyennes’. Wie investeert wordt mede-eigenaar, krijgt dividend en kan stemmen in de algemene vergadering.
Triodos Bank heeft ‘Les Moulins du Haut-Pays’ gefinancierd.

http://www.emissions-zero.coop/page/eolien

Duurzame energie

In deze sector financiert Triodos Bank een breed spectrum aan duurzame energieprojecten, waaronder windenergie, zonne-energie, waterkracht en biomassa.

Adres:
Dour-Quiévrain
Belgique

Laat uw geld werken aan een duurzamere wereld

teaser-koffiefabriek-290
Met uw spaargeld of belegd vermogen kunnen wij duurzame ondernemers financieren. Dubbel rendement, goed voor u en de wereld om u heen.  

Zoekt u een duurzame lening voor uw onderneming?

  Teaser Roetz Bikes
Onderneemt u met hart en hoofd in een van de sectoren die wij financieren en heeft u behoefte aan een financiering? Lees hoe u een krediet kunt aanvragen.