Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Foto van Verhoeven Melkgeiten - Mijn geld gaat goed
Deze organisaties financieren wij
Van Lierop Van Lierop Biologische landbouw
Warmonderhofstede Warmonderhofstede Biologische landbouw
Wijndomein Oude Waalstroom Wijndomein Oude Waalstroom Biologische landbouw

Verhoeven Melkgeiten

Biologische landbouw (Natuur en milieu)

Biologisch bedrijf Verhoeven Melkgeiten is gelegen aan de rand van nationaal park Loonse en de Drunense Duinen. Er lopen 1200 geiten en 375 lammeren op het 42 hectare tellende bedrijf.
De geiten kunnen in de zomer buiten lopen, en anders biedt de potstal veel ruimte aan de dieren. Samenwerken met de natuur zien wij als kracht. Zo vindt dekking van de geiten plaats door natuurlijke dekking en in het seizoen dat daar het beste bij past. De lammetjes worden daardoor allemaal in het voorjaar geboren.
Verhoeven werkt samen met andere biologische boeren op het gebied van uitruil van voer en mest. Voor Brabants Landschap zorgen we met het weiden van lammeren dat er in natuurgebied de Leemkuilen niet te veel begroeiing komt, zodat de boomkikker een goed leefgebied heeft.
Op het bedrijf werken een aantal parttimers die moeilijk mee kunnen komen in de samenleving.

http://www.organicgoatmilkcooperatie.nl/geitenhouders/show?texts_id=familie-verhoeven

Biologische landbouw

Biologische landbouw erkent de relatie tussen de omgeving, gezondheid en wat we eten. Daarnaast krijgt dierenwelzijn, het vermijden van gebruik van pesticiden en kunstmest veel aandacht. Biologische landbouw stoot minder CO2 uit dan traditionele landbouw en voorkomt uitputting natuurlijke hulpbronnen. Daarom financiert Triodos Bank in deze sector biologische bedrijven die zuivel en vlees produceren en bosbouwers en fruittelers.  

Adres:
Biezenmortelsestraat 34
5074 RJ
Biezenmortel

Laat uw geld werken aan een duurzamere wereld

teaser-koffiefabriek-290
Met uw spaargeld of belegd vermogen kunnen wij duurzame ondernemers financieren. Dubbel rendement, goed voor u en de wereld om u heen.  

Zoekt u een duurzame lening voor uw onderneming?

  Teaser Roetz Bikes
Onderneemt u met hart en hoofd in een van de sectoren die wij financieren en heeft u behoefte aan een financiering? Lees hoe u een krediet kunt aanvragen.