Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Foto van Melkveebedrijf Van Veldhuizen - Mijn geld gaat goed
Deze organisaties financieren wij
Melkveebedrijf Johan Snippe Melkveebedrijf Johan Snippe Biologische landbouw
Melkveebedrijf Westerink Melkveebedrijf Westerink Biologische landbouw
Melkveehouderij De Bouwerij Melkveehouderij De Bouwerij Biologische landbouw

Melkveebedrijf Van Veldhuizen

Biologische landbouw (Natuur en milieu)

Henk en Joanne van Veldhuizen hebben een biologisch melkveebedrijf en zorgboerderij in Wapse, in de omgeving van het Drents-Friese Wold. Het is een familiebedrijf, dat zij hebben overgenomen van Henk's ouders.

Op de boerderij produceren zij op biologische wijze. Dit houdt in dat de koeien in de weide lopen wanneer de omstandigheden dat toelaten. Ook produceren ze hun voer zoveel mogelijk zelf, zodat de biologische kringloop gesloten blijft. Er worden geen kunstmeststoffen en gewasbeschermingsmiddelen gebruikt. Het gebruik van geneesmiddelen bij koeien en kalveren is beperkt. De melk wordt geleverd aan Rouveen Kaasspecialiteiten, dat een groot aantal soorten kazen produceert.

Op de zorgboerderij 'de Veldhof' biedt de familie zowel beschermd wonen als dagbesteding aan. Het is een kleinschalige zorgboerderij, met plek voor twee personen.

Henk en Joanne vinden het belangrijk hun producten te laten zien, proeven en toegankelijk te maken. Dit doen zij in hun winkel 'Natuurlijk lekker'. Hier kunnen klanten verse melk tappen en vlees kopen, dat afkomstig is van de eigen koeien.

http://www.zorgboerderijdeveldhof.nl/

Biologische landbouw

Biologische landbouw erkent de relatie tussen de omgeving, gezondheid en wat we eten. Daarnaast krijgt dierenwelzijn, het vermijden van gebruik van pesticiden en kunstmest veel aandacht. Biologische landbouw stoot minder CO2 uit dan traditionele landbouw en voorkomt uitputting natuurlijke hulpbronnen. Daarom financiert Triodos Bank in deze sector biologische bedrijven die zuivel en vlees produceren en bosbouwers en fruittelers.  

Adres:
Ten Have 21
7983 KD
Wapse

Laat uw geld werken aan een duurzamere wereld

teaser-koffiefabriek-290
Met uw spaargeld of belegd vermogen kunnen wij duurzame ondernemers financieren. Dubbel rendement, goed voor u en de wereld om u heen.  

Zoekt u een duurzame lening voor uw onderneming?

  Teaser Roetz Bikes
Onderneemt u met hart en hoofd in een van de sectoren die wij financieren en heeft u behoefte aan een financiering? Lees hoe u een krediet kunt aanvragen.