Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Foto van Slingenbergh - Mijn geld gaat goed
Deze organisaties financieren wij
Sengersbroek Sengersbroek Biologische landbouw
Sjaak Twisk Sjaak Twisk Biologische landbouw
Snippe Akkerbouw Snippe Akkerbouw Biologische landbouw
Springhoeve Springhoeve Biologische landbouw

Slingenbergh

Biologische landbouw (Natuur en milieu)

De heer Slingenbergh is een biologisch dynamische pluimveehouder in Ane te Overijssel. Hij houdt 4.600 legkippen op ruim 25 ha grond in eigen gebruik. Dit is uniek in de pluimveesector. De meeste pluimveehouders werken samen met een akkerbouwer. Slingenbergh is een innovatieve ondernemer. Zo is hij bezig met de ontwikkeling van een robuust kippenras dat goed past in de biologisch dynamische pluimveebedrijf. Ook teelt hij de gewassen in mengteelt. Granen worden hier samen met vlinderbloemigen geteeld, zodat het voer voldoende juiste eiwitten bevat. De kippen hebben in vergelijking met biologische landbouw meer ruimte en de stallen en uitloop zijn nog beter aangepast aan de natuurlijke leefomgeving van de kip.

Biologische landbouw

Biologische landbouw erkent de relatie tussen de omgeving, gezondheid en wat we eten. Daarnaast krijgt dierenwelzijn, het vermijden van gebruik van pesticiden en kunstmest veel aandacht. Biologische landbouw stoot minder CO2 uit dan traditionele landbouw en voorkomt uitputting natuurlijke hulpbronnen. Daarom financiert Triodos Bank in deze sector biologische bedrijven die zuivel en vlees produceren en bosbouwers en fruittelers.  

Adres:
De Steeghe 6
7784 CG
Ane
Nederland

Laat uw geld werken aan een duurzamere wereld

teaser-koffiefabriek-290
Met uw spaargeld of belegd vermogen kunnen wij duurzame ondernemers financieren. Dubbel rendement, goed voor u en de wereld om u heen.  

Zoekt u een duurzame lening voor uw onderneming?

  Teaser Roetz Bikes
Onderneemt u met hart en hoofd in een van de sectoren die wij financieren en heeft u behoefte aan een financiering? Lees hoe u een krediet kunt aanvragen.