Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Foto van Flagey - Mijn geld gaat goed
Deze organisaties financieren wij
Extra City Extra City Kunst en cultuur
Feria Musica Feria Musica Kunst en cultuur
FoAM FoAM Kunst en cultuur
Fonds Félicien Rops Fonds Félicien Rops Kunst en cultuur

Flagey

Kunst en cultuur (Cultuur en welzijn)

Al kort na de inhuldiging in 1938 werd het gebouw van het vroegere Nationaal Instituut voor Radio-omroep (NIR) alom geprezen om de unieke bouwstijl en de goede akoestiek van de studio's waardoor het de naam ‘geluidsfabriek’ kreeg. Na de Tweede Wereldoorlog worden er heel wat concerten gegeven, zowel klassieke muziek als moderne muziek en jazz. In 1953 neemt de televisie er ook haar intrek. Na 50 jaar van intens gebruik zetten de eigenaars, de VRT/RTBF, het gebouw te koop. Het wordt in 1998 opgekocht door de nv Omroepgebouw Flagey. Het gebeurt op een nooit eerder vertoonde manier in België: meer dan dertig Belgische bedrijven slaan de handen in elkaar om een uniek monument van het verval te redden en een tweede leven te geven. Triodos Bank is een van de financiële instellingen die deelneemt aan de financiering van het hele project. Het gebouw krijgt de nieuwe naam Flagey en wordt omgevormd tot een audiovisuele fabriek: vijf zalen, studio's, een technische uitrusting van topkwaliteit, een uitnodigende accommodatie voor zowel voor de artiesten als het publiek, en ook café’s en restaurants. De zorgvuldige restauratie gebeurde helemaal in de geest van het originele werk van Joseph Diongre, een briljant Belgisch architect van de jaren dertig. Triodos Bank heeft ook een voorfinanciering verleend voor de werkingsmiddelen van de culturele vzw die de uitbating van het centrum verzorgt.

http://www.flagey.be

Kunst en cultuur

De spaarders en beleggers van Triodos Bank helpen een hele trits aan artistieke ondernemingen. Dat kan door hierin te investeren of ze te financieren. Van schilderen, film en beeldhouwen, tot theater, muziek en moderne dans - zo komen de kunsten tot leven in Nederland.

Adres:
Rue du Belvédère 27/5
1050
Bruxelles
Bruxelles

Laat uw geld werken aan een duurzamere wereld

teaser-koffiefabriek-290
Met uw spaargeld of belegd vermogen kunnen wij duurzame ondernemers financieren. Dubbel rendement, goed voor u en de wereld om u heen.  

Zoekt u een duurzame lening voor uw onderneming?

  Teaser Roetz Bikes
Onderneemt u met hart en hoofd in een van de sectoren die wij financieren en heeft u behoefte aan een financiering? Lees hoe u een krediet kunt aanvragen.