Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Foto van Stichting Vluchtelingkinderen - Mijn geld gaat goed
Deze organisaties financieren wij
Stichting Melief Stichting Melief Maatschappelijke projecten
Stichting Padma Zeeland Stichting Padma Zeeland Maatschappelijke projecten
Stichting de Buitenwacht Stichting de Buitenwacht Maatschappelijke projecten
Trabocca Trabocca Maatschappelijke projecten

Stichting Vluchtelingkinderen

Maatschappelijke projecten (Sociale economie)

Stichting Vluchtelingkinderen ondersteunt vluchtelingkinderen in de gemeente Utrechtse Heuvelrug door een financiële bijdrage aan studies, stages en leer-werkplekken. Deze bijdragen worden betaald vanuit de opbrengsten van onder andere kleding en boeken in de Eurowinkel.

Door het werken als vrijwilliger in de Eurowinkel doen 15 vluchtelingen leer- en werkervaring op. Ze krijgen hierbij vaak ondersteuning van één van de taalcoaches die aan de stichting verbonden zijn. Ook voert de stichting voor de gemeente Zeist de Bad, Bed en Broodregeling uit.

Per 1 april 2018 moet de stichting het huidige pand verlaten en zet zij haar werkzaamheden voort in de Oranjekerk in Driebergen. Tegelijk met de Eurowinkel verhuizen ook Taalcoaching Heuvelrug, De Inloop, Prima Perspectief, Repair Café en De Verleiding mee. Samen onder één dak; alles is laagdrempelig en de lijnen zijn kort. Het is ook een plek waar veel plaatsgenoten voor het eerst met vluchtelingen in contact komen.

http://vluchtelingkinderen.nl/

Maatschappelijke projecten

In deze sector financiert Triodos Bank onder andere initiatieven op het gebied van sociale voorzieningen, werkgelegenheids- programma's, (re) integratie, jongeren- centra en wijkcentra.

Adres:
Bosstraat 1A
3971 XA
Driebergen

Zoekt u een duurzame lening voor uw onderneming?

  Teaser Roetz Bikes
Onderneemt u met hart en hoofd in een van de sectoren die wij financieren en heeft u behoefte aan een financiering? Lees hoe u een krediet kunt aanvragen.

 

Laat uw geld werken aan een duurzamere wereld

teaser-koffiefabriek-290
Met uw spaargeld of belegd vermogen kunnen wij duurzame ondernemers financieren. Dubbel rendement, goed voor u en de wereld om u heen.