Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Foto van De Kerkhoeve - Mijn geld gaat goed
Deze organisaties financieren wij
De Hooge Stoep De Hooge Stoep Biologische landbouw
De Horsterhof De Horsterhof Biologische landbouw
De Klaver De Klaver Biologische landbouw
De Korenschoof De Korenschoof Biologische landbouw

De Kerkhoeve

Biologische landbouw (Natuur en milieu)

De Kerkhoeve is een biologisch melkveebedrijf in Helvoirt (Nbr), aan de rand van het nationaal park de Loonse en Drunense Duinen. Rond 2000 is de boerderij omgeschakeld naar biologisch.

Het bedrijf heeft 135 melkkoeien met 75 stuks jongvee. Kalveren blijven de eerste paar maanden bij hun moeder. De voornamelijk Holstein melkkoeien staan, als ze niet buiten zijn in een openfront ligboxenstal. De droogstaande dieren en de pas afgekalfde koeien liggen in een potstal en hebben het hele jaar toegang naar de wei. De koeien worden met twee melkrobots gemolken. De geproduceerde melk wordt opgehaald door EKO Holland. Het vee graast op verschillende plekken o.a. bij Brabants Landschap, Natuurmonumenten, Kasteel Zwijnsbergen in Helvoirt en een gedeelte op grond van de kerk van Helvoirt. Samen met collega bio (akkerbouw) boeren werkt de Kerkhoeve samen rondom voer en mest.

Op het bedrijf is ook een ruimte waar vergaderd kan worden en boven een oude koeienstal is een ruim logeerappartement ingericht. Er kan zo geproefd worden van de sfeer op het biologisch melkveebedrijf kunnen gasten genieten van het moois wat het gebied te bieden heeft.

http://bijdebiologischeboer.nl/

Biologische landbouw

Biologische landbouw erkent de relatie tussen de omgeving, gezondheid en wat we eten. Daarnaast krijgt dierenwelzijn, het vermijden van gebruik van pesticiden en kunstmest veel aandacht. Biologische landbouw stoot minder CO2 uit dan traditionele landbouw en voorkomt uitputting natuurlijke hulpbronnen. Daarom financiert Triodos Bank in deze sector biologische bedrijven die zuivel en vlees produceren en bosbouwers en fruittelers.  

Adres:
De Heikant 10a
5268 KP
Helvoirt

Laat uw geld werken aan een duurzamere wereld

teaser-koffiefabriek-290
Met uw spaargeld of belegd vermogen kunnen wij duurzame ondernemers financieren. Dubbel rendement, goed voor u en de wereld om u heen.  

Zoekt u een duurzame lening voor uw onderneming?

  Teaser Roetz Bikes
Onderneemt u met hart en hoofd in een van de sectoren die wij financieren en heeft u behoefte aan een financiering? Lees hoe u een krediet kunt aanvragen.