Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Foto van Oxfam-Wereldwinkel Antwerpen - Mijn geld gaat goed
Deze organisaties financieren wij

Oxfam-Wereldwinkel Antwerpen

Fair Trade (Sociale economie)

Oxfam-Wereldwinkels is een vrijwilligersbeweging die ijvert voor een rechtvaardige wereldhandel. De fair trade-organisatie heeft 213 wereldwinkels in Vlaanderen die voedingsmiddelen, kunstnijverheidsproducten en cosmetica verkopen van partners uit het Zuiden. Oxfam-Wereldwinkels heeft ook een politieke afdeling die eigen standpunten uitwerkt rond actuele beleidsthema's. Die standpunten verdedigt ze via lobbywerk bij politieke partijen. Verder heeft Oxfam-Wereldwinkels educatief materiaal en campagnes ontwikkeld om de Vlaamse bevolking te sensibiliseren voor een eerlijkere handel met het Zuiden.
Triodos Bank heeft verschillende Oxfam-Wereldwinkels gefinancierd, waaronder ook de Oxfam-Wereldwinkel Antwerpen.

http://www.oww.be

Fair Trade

Triodos Bank financiert in deze sector fair trade winkels, groothandel en importbedrijven. Daarnaast verstrekt Triodos Sustainable Trade Fund handelsfinancieringen aan gecertificeerde Fair Trade en/of biologische producenten in Latijns-Amerika, Azië en Afrika. Zij kunnen hiermee hun toegang tot westerse exportmarkten vergroten. Tot de producten behoren koffie, katoen, sojabonen en cacao.

Adres:
Sint-Jacobsmarkt 82
2000
Antwerpen
België

Laat uw geld werken aan een duurzamere wereld

teaser-koffiefabriek-290
Met uw spaargeld of belegd vermogen kunnen wij duurzame ondernemers financieren. Dubbel rendement, goed voor u en de wereld om u heen.  

Zoekt u een duurzame lening voor uw onderneming?

  Teaser Roetz Bikes
Onderneemt u met hart en hoofd in een van de sectoren die wij financieren en heeft u behoefte aan een financiering? Lees hoe u een krediet kunt aanvragen.