Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Gezinshuis Daelhuys

Zorg (Sociale economie)

Een gezinshuis is een kleinschalige vorm van hulp en zorg voor uit huis geplaatste jongeren. Het biedt opvang in een gezin in een normale leefomgeving. De gezinsouders vormen de vaste basis. In een gezinshuis vinden de jongeren structuur, veiligheid en geborgenheid. Vaak is er sprake van een complexe problematiek die vraagt om professionele begeleiding en persoonlijke aandacht. Gezinshuisouders zijn experts in opvoeden en beschikken over de juiste eigenschappen waarmee ze de jongeren kunnen leren om weer vertrouwen in volwassenen te ontwikkelen. Het 'gewone' leven is daarbij hun uitgangspunt.

Daelhuys is gevestigd in Valkeburg (Limburg). In de woongroep wonen maximaal 7 jongeren. Binnen Daelhuys wordt planmatig gewerkt aan de persoonlijke ontwikkeling en vaardigheden van de jongere, zodat deze na vertrek op eigen benen kan staan. Doorstroom naar kamertraining buiten het gezinshuis wordt aangeboden als doorgroeimogelijkheid. De focus ligt op uitstroom bij het bereiken van 18-jarige leeftijd naar een zelfstandige woonplek, indien nodig met ambulante begeleiding in de overgangsfase.

Zorg

In deze sector financiert Triodos Bank ouderenzorg, gehandicaptenzorg, zorgboerderijen, gezinshuizen en multi-functionele welzijnsaccommodaties.

Adres:
Daalhemerweg 60
6301 BL
Valkenburg

Laat uw geld werken aan een duurzamere wereld

teaser-koffiefabriek-290
Met uw spaargeld of belegd vermogen kunnen wij duurzame ondernemers financieren. Dubbel rendement, goed voor u en de wereld om u heen.  

Zoekt u een duurzame lening voor uw onderneming?

  Teaser Roetz Bikes
Onderneemt u met hart en hoofd in een van de sectoren die wij financieren en heeft u behoefte aan een financiering? Lees hoe u een krediet kunt aanvragen.