Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Foto van Urban Farm Company - Mijn geld gaat goed
Deze organisaties financieren wij
La Ferme de la Sarthe La Ferme de la Sarthe Biologische landbouw
Landwijzer vzw Landwijzer vzw Biologische landbouw
Vincent Remy Vincent Remy Biologische landbouw
APERe asbl APERe asbl Duurzame energie

Urban Farm Company

Biologische landbouw (Natuur en milieu)

Urban Farm Company bvba (UFC) werd opgericht in november 2013 en is actief in het creëren van stadsboerderijen op basis van een origineel bedrijfsmodel: de verhuur van moestuinen. Het concept kreeg de naam ‘Peas & Love’. Om de percelen te bewerken maakt UFC gebruik van de technologie van de vertikale permacultuur. Elk perceel (3 m²) is een perceel van 1,5 m breed op 1 m hoog en bestaat uit twee kanten: één kant is gericht op het oosten en één kant op het westen. Het bestaat uit 42 zakjes waarin een plantje zit. De klanten kunnen tijdens de openingsuren langskomen wanneer ze maar willen om te oogsten, maar kunnen als ze dat wensen ook bij het bewerken de handen uit de mouwen steken. Ze kunnen dus zelf ervaren hoe het is om een moestuin de hebben, zonder de nadelen ervan.
Triodos hielp bij de lancering van de eerste boerderij op het dak van de kledingzaak Caméléon in Woluwé met een investeringskrediet.

http://www.peasandlove.com

Biologische landbouw

Biologische landbouw erkent de relatie tussen de omgeving, gezondheid en wat we eten. Daarnaast krijgt dierenwelzijn, het vermijden van gebruik van pesticiden en kunstmest veel aandacht. Biologische landbouw stoot minder CO2 uit dan traditionele landbouw en voorkomt uitputting natuurlijke hulpbronnen. Daarom financiert Triodos Bank in deze sector biologische bedrijven die zuivel en vlees produceren en bosbouwers en fruittelers.  

Adres:
Avenue Montjoie 96/A
1180
Bruxelles
Belgique

Laat uw geld werken aan een duurzamere wereld

teaser-koffiefabriek-290
Met uw spaargeld of belegd vermogen kunnen wij duurzame ondernemers financieren. Dubbel rendement, goed voor u en de wereld om u heen.  

Zoekt u een duurzame lening voor uw onderneming?

  Teaser Roetz Bikes
Onderneemt u met hart en hoofd in een van de sectoren die wij financieren en heeft u behoefte aan een financiering? Lees hoe u een krediet kunt aanvragen.