Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Foto van Boerderij Westerkloeke - Mijn geld gaat goed
Deze organisaties financieren wij
Boerderij Spanjer Boerderij Spanjer Biologische landbouw
Boerderij Watervliet Boerderij Watervliet Biologische landbouw
Brandrood Brandrood Biologische landbouw
Bronnen Bomen Bronnen Bomen Biologische landbouw

Boerderij Westerkloeke

Biologische landbouw (Natuur en milieu)

Boerderij Westerkloeke is een biologisch landbouwbedrijf in Dreumel. Dreumel ligt in het land van Maas en Waal op het randje van Gelderland en Noord-Brabant. Faan Vink en Nicolette Vos hebben een bedrijf dat bestaat uit akkerbouw, vleeskippen en een biologische boerderijwinkel met kookstudio. De vleeskippen groeien de eerste paar weken op in de stal en kunnen daarna ook naar buiten. Daar is een uitloop ingericht als boomgaard en voor een deel met akkerbouwgewassen zoals bijvoorbeeld tarwe. Dit wisselt ieder jaar met de vruchtwisseling.

Faan verzorgd de kippen en bewerkt het land, Nicolette staat in de boerderijwinkel en heeft bij de winkel ook een kookstudio. In de boerderijwinkel verkopen ze o.a het vlees van hun eigen kippen en daarnaast ook biologisch varkens- en rundvlees. Maar ook kaas, worst en eieren die lokaal worden ingekocht en een scala aan houdbare producten.

http://westerkloeke.com/

Biologische landbouw

Biologische landbouw erkent de relatie tussen de omgeving, gezondheid en wat we eten. Daarnaast krijgt dierenwelzijn, het vermijden van gebruik van pesticiden en kunstmest veel aandacht. Biologische landbouw stoot minder CO2 uit dan traditionele landbouw en voorkomt uitputting natuurlijke hulpbronnen. Daarom financiert Triodos Bank in deze sector biologische bedrijven die zuivel en vlees produceren en bosbouwers en fruittelers.  

Triodos Groenfonds

Triodos Groenfonds is het oudste groene beleggingsfonds van Nederland. Het fonds belegt voornamelijk in door de overheid erkende groene projecten die duurzame ontwikkeling bevorderen. De belangrijkste sectoren waarin het fonds belegt zijn duurzame energie (vooral windenergie), biologische landbouw, natuur- en landschapsontwikkeling en duurzaam vastgoed. Triodos Groenfonds biedt beleggers de mogelijkheid om bewust met hun geld om te gaan en rechtstreeks milieuvriendelijke projecten te stimuleren. Het fonds heeft de officiële status van groene beleggingsinstelling, waardoor particuliere beleggers een fiscaal voordeel hebben.

Adres:
Papesteeg 11
6621 KW
Dreumel
Nederland

Laat uw geld werken aan een duurzamere wereld

teaser-koffiefabriek-290
Met uw spaargeld of belegd vermogen kunnen wij duurzame ondernemers financieren. Dubbel rendement, goed voor u en de wereld om u heen.  

Zoekt u een duurzame lening voor uw onderneming?

  Teaser Roetz Bikes
Onderneemt u met hart en hoofd in een van de sectoren die wij financieren en heeft u behoefte aan een financiering? Lees hoe u een krediet kunt aanvragen.