Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Foto van De Meerlanden, afval en groenbedrijf - Mijn geld gaat goed
Deze organisaties financieren wij
Autorecycling Vijfschaft Autorecycling Vijfschaft Milieutechnologie
Byosis Group Byosis Group Milieutechnologie
De Onlanden De Onlanden Milieutechnologie
Ecopartners Ecopartners Milieutechnologie

De Meerlanden, afval en groenbedrijf

Milieutechnologie (Natuur en milieu)

De Meerlanden is een duurzaam bedrijf in de regio Schiphol, actief in de openbare ruimte en afvalbeheer. Onder het motto: 'Geef afval een toekomst!' streeft De Meerlanden naar 100% recycling. Door afval te scheiden blijven materialen in de kringloop. Het afval is dan geen afvalproduct meer maar een grondstof. Hiermee draagt de onderneming bij aan een beter milieu en een gezonde, maatschappelijk verantwoorde bedrijfsvoering. De Meerlanden is dus ook een leverancier van grondstoffen zoals plastic, hout en glas en groente-, fruit- en tuinafval (gft), en energie uit afval.

De door Triodos Bank verstrekte financiering betreft een innovatieve verwerkingsmethode voor groente- fruit- en tuinafval (gft): een vergistingsinstallatie in combinatie met tunnelcompostering. De Meerlanden heeft bestaande technieken op en unieke manier gecombineerd waardoor uit een 2e generatie biomassastroom, gft-afval, vijf producten worden gemaakt: water, compost, groene CO2, warmte en groengas.

Met proceswater sproeien eigen veegwagens de straten schoon, compost en CO2 worden gebruikt als groeibevorderaar van gewassen. De warmte uit compostering wordt geleverd aan kassen in de buurt; een wereldwijd unieke toepassing. En medio 2011 rijden voertuigen van De Meerlanden op groengas; inzamelwagens rijden op het afval dat ze zelf inzamelen! En de productie is dan het eigen gebruik; gemeenten en bedrijven in de regio kunnen ook klimaatneutraal rijden op lokaal geproduceerd groengas.

http://www.meerlanden.nl

Milieutechnologie

In deze sector financiert Triodos Bank veelal innovatieve bedrijven, die onder andere actief zijn op het gebied van recycling en transport. Gemene deler is dat deze bedrijven proberen de milieu-impact van producten en productieprocessen te verminderen.

Triodos Groenfonds

Triodos Groenfonds is het oudste groene beleggingsfonds van Nederland. Het fonds belegt voornamelijk in door de overheid erkende groene projecten die duurzame ontwikkeling bevorderen. De belangrijkste sectoren waarin het fonds belegt zijn duurzame energie (vooral windenergie), biologische landbouw, natuur- en landschapsontwikkeling en duurzaam vastgoed. Triodos Groenfonds biedt beleggers de mogelijkheid om bewust met hun geld om te gaan en rechtstreeks milieuvriendelijke projecten te stimuleren. Het fonds heeft de officiële status van groene beleggingsinstelling, waardoor particuliere beleggers een fiscaal voordeel hebben.

Adres:
Aarbergerweg 41
1435 CA
Rijsenhout
Nederland

Laat uw geld werken aan een duurzamere wereld

teaser-koffiefabriek-290
Met uw spaargeld of belegd vermogen kunnen wij duurzame ondernemers financieren. Dubbel rendement, goed voor u en de wereld om u heen.  

Zoekt u een duurzame lening voor uw onderneming?

  Teaser Roetz Bikes
Onderneemt u met hart en hoofd in een van de sectoren die wij financieren en heeft u behoefte aan een financiering? Lees hoe u een krediet kunt aanvragen.