Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Foto van Legpluimveebedrijf Slingenbergh - Mijn geld gaat goed
Deze organisaties financieren wij
Landgoed Baest Landgoed Baest Biologische landbouw
Loeigoeie Zuivel Loeigoeie Zuivel Biologische landbouw
Maatschap Arink Maatschap Arink Biologische landbouw

Legpluimveebedrijf Slingenbergh

Biologische landbouw (Natuur en milieu)

Joost en Suzan Slingenbergh hebben sinds 2010 een legpluimveebedrijf in Siebengewald. Ze houden hier 12.000 biologische kippen. Deze kippen hebben een uitloop naar buiten. In de wei worden veel bomen en struiken geplant zodat de kip haar natuurlijke gedrag kan vertonen. De kippen krijgen biologisch voer. Dat betekent dat er geen genetisch gemanipuleerde organismen (ggo's) en bestrijdingsmiddelen in het voer zitten en er geen kunstmest is toegepast. Josst en Suzan werken samen met een biologische akkerbouwer die 6 kilometer verderop zit. De mest van de kippen gaat naar dit bedrijf waar het als voedingsstof voor graan dient. Deze graan komt weer terug bij het legpluimveebedrijf als kippenvoer.

Biologische landbouw

Biologische landbouw erkent de relatie tussen de omgeving, gezondheid en wat we eten. Daarnaast krijgt dierenwelzijn, het vermijden van gebruik van pesticiden en kunstmest veel aandacht. Biologische landbouw stoot minder CO2 uit dan traditionele landbouw en voorkomt uitputting natuurlijke hulpbronnen. Daarom financiert Triodos Bank in deze sector biologische bedrijven die zuivel en vlees produceren en bosbouwers en fruittelers.  

Triodos Groenfonds

Triodos Groenfonds is het oudste groene beleggingsfonds van Nederland. Het fonds belegt voornamelijk in door de overheid erkende groene projecten die duurzame ontwikkeling bevorderen. De belangrijkste sectoren waarin het fonds belegt zijn duurzame energie (vooral windenergie), biologische landbouw, natuur- en landschapsontwikkeling en duurzaam vastgoed. Triodos Groenfonds biedt beleggers de mogelijkheid om bewust met hun geld om te gaan en rechtstreeks milieuvriendelijke projecten te stimuleren. Het fonds heeft de officiële status van groene beleggingsinstelling, waardoor particuliere beleggers een fiscaal voordeel hebben.

Adres:
Grensweg 2
Siebengewald
Nederland

Laat uw geld werken aan een duurzamere wereld

teaser-koffiefabriek-290
Met uw spaargeld of belegd vermogen kunnen wij duurzame ondernemers financieren. Dubbel rendement, goed voor u en de wereld om u heen.  

Zoekt u een duurzame lening voor uw onderneming?

  Teaser Roetz Bikes
Onderneemt u met hart en hoofd in een van de sectoren die wij financieren en heeft u behoefte aan een financiering? Lees hoe u een krediet kunt aanvragen.