Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Foto van Geitenhouderij van Tilburg - Mijn geld gaat goed
Deze organisaties financieren wij
Geitenboerderij 't Ketelbos Geitenboerderij 't Ketelbos Biologische landbouw
Geitenboerderij Vliek Geitenboerderij Vliek Biologische landbouw
Gerbranda State Gerbranda State Biologische landbouw
Glastuinbouwbedrijf Hopmans Glastuinbouwbedrijf Hopmans Biologische landbouw

Geitenhouderij van Tilburg

Biologische landbouw (Natuur en milieu)

Geitenhouderij Van Tilburg is het bedrijf van Jan en Aafke van Tilburg en hun drie kinderen. Het bedrijf omvat 55 ha grond waarvan ruim 40 ha in gebruik is voor weidegang en voer voor de geiten. Op het overige land worden aardappelen en uien geteeld. Op het bedrijf worden 650 geiten gemolken. De geiten lopen zomers buiten op het grasland bij de stal. De melk van de geiten wordt gezamenlijk met nog ruim veertig biologische geitenhouders aan diverse afnemers verkocht.

De familie van Tilburg is sterk gericht op de welzijn en gezondheid van de dieren. Er wordt geen kunstmest en bestrijdingsmiddelen op het land toegepast en de dieren worden niet preventief met antibiotica behandeld.

In 2016 werd een nieuwe geitenstal gerealiseerd voor jonge geitjes waarbij de dakconstructie zodanig wordt gemaakt dat de geitjes letterlijk het dak op kunnen klimmen, een klimactiviteit zoals ze die in de vrije natuur ook beoefenen.

Biologische landbouw

Biologische landbouw erkent de relatie tussen de omgeving, gezondheid en wat we eten. Daarnaast krijgt dierenwelzijn, het vermijden van gebruik van pesticiden en kunstmest veel aandacht. Biologische landbouw stoot minder CO2 uit dan traditionele landbouw en voorkomt uitputting natuurlijke hulpbronnen. Daarom financiert Triodos Bank in deze sector biologische bedrijven die zuivel en vlees produceren en bosbouwers en fruittelers.  

Adres:
Langeweg 12
3255 LJ
Oude-Tonge
Nederland

Laat uw geld werken aan een duurzamere wereld

teaser-koffiefabriek-290
Met uw spaargeld of belegd vermogen kunnen wij duurzame ondernemers financieren. Dubbel rendement, goed voor u en de wereld om u heen.  

Zoekt u een duurzame lening voor uw onderneming?

  Teaser Roetz Bikes
Onderneemt u met hart en hoofd in een van de sectoren die wij financieren en heeft u behoefte aan een financiering? Lees hoe u een krediet kunt aanvragen.