Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Foto van Maatschap van Os - Mijn geld gaat goed
Deze organisaties financieren wij
Maatschap de Weert Maatschap de Weert Biologische landbouw
Maatschap ten Brummelaar Maatschap ten Brummelaar Biologische landbouw
Maatschap van den Elzen Maatschap van den Elzen Biologische landbouw

Maatschap van Os

Biologische landbouw (Natuur en milieu)

Aan de voet van de Utrechtse Heuvelrug, op landgoed Moersbergen, ligt de boerderij van Maatschap van Os. Het is een biologisch bedrijf met Limousinvee. De stier, koeien en kalfjes leven in een kudde. Na ongeveer 8 maanden gaan de kalveren in een aparte groep.

Van voor- tot najaar verblijven de koeien op kruidenrijk grasland, in de winter in de potstal. Alle dieren behouden hun horens, waardoor er een duidelijke rangorde is in de groep. Het voer bestaat uit gras, kuilgras, hooi en maïs, alles zelf verbouwd. Verder krijgen ze een kleine hoeveelheid biologische brokken.

Op de boerderij is ook een winkeltje aanwezig, waar verse vleespakketten en bevroren, vacüum verpakt vlees in kleine porties worden verkocht.

http://vanos-biologischlimousinvlees.nl/

Biologische landbouw

Biologische landbouw erkent de relatie tussen de omgeving, gezondheid en wat we eten. Daarnaast krijgt dierenwelzijn, het vermijden van gebruik van pesticiden en kunstmest veel aandacht. Biologische landbouw stoot minder CO2 uit dan traditionele landbouw en voorkomt uitputting natuurlijke hulpbronnen. Daarom financiert Triodos Bank in deze sector biologische bedrijven die zuivel en vlees produceren en bosbouwers en fruittelers.  

Adres:
Pittesteeg 8
3941 PV
Doorn
Nederland

Laat uw geld werken aan een duurzamere wereld

teaser-koffiefabriek-290
Met uw spaargeld of belegd vermogen kunnen wij duurzame ondernemers financieren. Dubbel rendement, goed voor u en de wereld om u heen.  

Zoekt u een duurzame lening voor uw onderneming?

  Teaser Roetz Bikes
Onderneemt u met hart en hoofd in een van de sectoren die wij financieren en heeft u behoefte aan een financiering? Lees hoe u een krediet kunt aanvragen.