Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Foto van EYE Filmmuseum - Mijn geld gaat goed
Deze organisaties financieren wij
DeLaMar Theater DeLaMar Theater Kunst en cultuur
EM2 EM2 Kunst en cultuur
Eerste Hulp Bij Kunst Eerste Hulp Bij Kunst Kunst en cultuur
Egied Simons Egied Simons Kunst en cultuur

EYE Filmmuseum

Kunst en cultuur (Cultuur en welzijn)

Het nationale museum voor de film aan het Amsterdamse IJ beheert meer dan veertigduizend films uit alle genres: een staalkaart van de filmgeschiedenis, van klassiekers en kaskrakers tot cultfilms. EYE richt de blik echter niet alleen op het verleden, maar volgt ook de actualiteit op de voet met nieuwe aankopen, programma’s en debatten. Iedere dag staat het gebouw vanaf tien uur open voor iedereen, die in film- en filmcultuur is geïnteresseerd. Vier zalen, een expositieruimte, een educatieve verdieping, een shop en een bar-restaurant heten de bezoeker welkom.

EYE wordt wereldwijd geroemd om zijn kennis en expertise op het gebied van filmrestauratie, -onderzoek en -educatie. De organisatie telt 165 medewerkers die zich inspannen om alles wat je over film zou willen weten onder handbereik te brengen. Voor jong en oud, filmliefhebber en -professional: vanuit steeds veranderend perspectief belicht EYE de film als kunst, amusement en deel van de digitale beeldcultuur.

EYE is in 2010 ontstaan door een fusie van het Filmmuseum, Holland Film, Filmbank en het Nederlands Instituut voor Filmeducatie.

http://www.eyefilm.nl

Kunst en cultuur

De spaarders en beleggers van Triodos Bank helpen een hele trits aan artistieke ondernemingen. Dat kan door hierin te investeren of ze te financieren. Van schilderen, film en beeldhouwen, tot theater, muziek en moderne dans - zo komen de kunsten tot leven in Nederland.

Adres:
IJpromenade 1
1031 KT
Amsterdam
Nederland

Laat uw geld werken aan een duurzamere wereld

teaser-koffiefabriek-290
Met uw spaargeld of belegd vermogen kunnen wij duurzame ondernemers financieren. Dubbel rendement, goed voor u en de wereld om u heen.  

Zoekt u een duurzame lening voor uw onderneming?

  Teaser Roetz Bikes
Onderneemt u met hart en hoofd in een van de sectoren die wij financieren en heeft u behoefte aan een financiering? Lees hoe u een krediet kunt aanvragen.