Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Foto van BD Grondbeheer - Mijn geld gaat goed
Deze organisaties financieren wij
Alpeko Alpeko Biologische landbouw
Arnica kwekerij Arnica kwekerij Biologische landbouw
Be-Leaf Be-Leaf Biologische landbouw
BioBoerma BioBoerma Biologische landbouw

BD Grondbeheer

Biologische landbouw (Natuur en milieu)

Stichting Grondbeheer is een onafhankelijke stichting die met schenkgelden van donateurs landbouwgrond aankoopt en tegen eerlijke prijzen verpacht aan biodynamische (BD)boeren en tuinders.

Soms financiert Stichting Grondbeheer landbouwgrond met een hypothecaire financiering om er voor te zorgen dat de aangeboden BD landbouwgrond beschikbaar blijft voor de BD landbouw. Een deel van het schenkgeld wordt gebruikt om deze financiering af te lossen en de grond echt vrij te maken.

De stichting geeft ook eeuwigdurende obligaties uit. Het kapitaal dat hieruit beschikbaar komt wordt volledig gebruikt om landbouwgrond aan te kopen of bestaande financieringen voor BD landbouwgrond af te lossen.

De stichting wil hiermee de totale BD landbouwgrond uitbreiden en continueren voor de huidige en toekomstige generaties.

https://www.bdgrondbeheer.nl/

Biologische landbouw

Biologische landbouw erkent de relatie tussen de omgeving, gezondheid en wat we eten. Daarnaast krijgt dierenwelzijn, het vermijden van gebruik van pesticiden en kunstmest veel aandacht. Biologische landbouw stoot minder CO2 uit dan traditionele landbouw en voorkomt uitputting natuurlijke hulpbronnen. Daarom financiert Triodos Bank in deze sector biologische bedrijven die zuivel en vlees produceren en bosbouwers en fruittelers.  

Adres:
Diederichslaan 25
3971 PA
Driebergen
Nederland

Laat uw geld werken aan een duurzamere wereld

teaser-koffiefabriek-290
Met uw spaargeld of belegd vermogen kunnen wij duurzame ondernemers financieren. Dubbel rendement, goed voor u en de wereld om u heen.  

Zoekt u een duurzame lening voor uw onderneming?

  Teaser Roetz Bikes
Onderneemt u met hart en hoofd in een van de sectoren die wij financieren en heeft u behoefte aan een financiering? Lees hoe u een krediet kunt aanvragen.