Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Foto van Melkveehouderij De Bouwerij - Mijn geld gaat goed
Deze organisaties financieren wij
Melkveebedrijf Van Veldhuizen Melkveebedrijf Van Veldhuizen Biologische landbouw
Melkveebedrijf Westerink Melkveebedrijf Westerink Biologische landbouw
Melkveehouderij Hogewerf Melkveehouderij Hogewerf Biologische landbouw
Mooij- de Lange Mooij- de Lange Biologische landbouw

Melkveehouderij De Bouwerij

Biologische landbouw (Natuur en milieu)

Op het landgoed van Ridderhofstad Gunterstein staat de boerderij van Max van Tilburg en Nicole Schellekens. Op deze plek aan de Vecht met een eeuwenoud cultuurlandschap lopen de oer-hollandse Blaarkoppen zoveel mogelijk buiten.

Bij de Bouwerij staat het dierenwelzijn voorop. De koeien mogen bijvoorbeeld op de boerderij oud worden. De ondernemers streven naar een zo natuurlijk mogelijke bedrijfsvoering, waarin ze vooral gras voeren en een minimale hoeveelheid krachtvoer. Op deze manier is er ruimte voor mens en natuur en is er geen mestoverschot. In de toekomst willen ze nog meer mensen laten genieten van deze plek, door middel van een bed & breakfast, winkel en theehuis.

Biologische landbouw

Biologische landbouw erkent de relatie tussen de omgeving, gezondheid en wat we eten. Daarnaast krijgt dierenwelzijn, het vermijden van gebruik van pesticiden en kunstmest veel aandacht. Biologische landbouw stoot minder CO2 uit dan traditionele landbouw en voorkomt uitputting natuurlijke hulpbronnen. Daarom financiert Triodos Bank in deze sector biologische bedrijven die zuivel en vlees produceren en bosbouwers en fruittelers.  

Triodos Groenfonds

Triodos Groenfonds is het oudste groene beleggingsfonds van Nederland. Het fonds belegt voornamelijk in door de overheid erkende groene projecten die duurzame ontwikkeling bevorderen. De belangrijkste sectoren waarin het fonds belegt zijn duurzame energie (vooral windenergie), biologische landbouw, natuur- en landschapsontwikkeling en duurzaam vastgoed. Triodos Groenfonds biedt beleggers de mogelijkheid om bewust met hun geld om te gaan en rechtstreeks milieuvriendelijke projecten te stimuleren. Het fonds heeft de officiële status van groene beleggingsinstelling, waardoor particuliere beleggers een fiscaal voordeel hebben.

Adres:
Laan van Gunterstein 2
3621 VA
Breukelen
Nederland

Laat uw geld werken aan een duurzamere wereld

teaser-koffiefabriek-290
Met uw spaargeld of belegd vermogen kunnen wij duurzame ondernemers financieren. Dubbel rendement, goed voor u en de wereld om u heen.  

Zoekt u een duurzame lening voor uw onderneming?

  Teaser Roetz Bikes
Onderneemt u met hart en hoofd in een van de sectoren die wij financieren en heeft u behoefte aan een financiering? Lees hoe u een krediet kunt aanvragen.