Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Foto van Landgoed Baest - Mijn geld gaat goed
Deze organisaties financieren wij
Landbouwbedrijf Boerrigter Landbouwbedrijf Boerrigter Biologische landbouw
Legpluimveebedrijf Slingenbergh Legpluimveebedrijf Slingenbergh Biologische landbouw
Loeigoeie Zuivel Loeigoeie Zuivel Biologische landbouw

Landgoed Baest

Biologische landbouw (Natuur en milieu)

Sinds enige jaren maakt Landgoed Baest een transitie door naar een robuust en duurzaam landgoed. Nadat in 2014 de opening van natuurbegraafplaats Bos van de Heilige Geest plaats vond is vervolgens de omschakeling naar biologisch-dynamische landbouw op gang gebracht.
Centraal staan daarbij zaadveredeling, zaadvermeerdering en de teelt
van "vergeten" groenten. Dit project loopt onder de naam De Beersche Hoeve in een samenwerkingsverband met Estafette-Odin en Triodos Bank.

Samen met Food4Bees zet het landgoed in op de verbetering van de biodiversiteit en worden akkers, akkerranden en bermen ingezaaid met bloemrijke kruidenmengsels waarvan de zaden ook op het landgoed zullen worden ontwikkeld.

http://www.landgoedbaest.nl

Biologische landbouw

Biologische landbouw erkent de relatie tussen de omgeving, gezondheid en wat we eten. Daarnaast krijgt dierenwelzijn, het vermijden van gebruik van pesticiden en kunstmest veel aandacht. Biologische landbouw stoot minder CO2 uit dan traditionele landbouw en voorkomt uitputting natuurlijke hulpbronnen. Daarom financiert Triodos Bank in deze sector biologische bedrijven die zuivel en vlees produceren en bosbouwers en fruittelers.  

Adres:
Dr. J v.d. Mortellaan 3
5091JJ
Middelbeers

Laat uw geld werken aan een duurzamere wereld

teaser-koffiefabriek-290
Met uw spaargeld of belegd vermogen kunnen wij duurzame ondernemers financieren. Dubbel rendement, goed voor u en de wereld om u heen.  

Zoekt u een duurzame lening voor uw onderneming?

  Teaser Roetz Bikes
Onderneemt u met hart en hoofd in een van de sectoren die wij financieren en heeft u behoefte aan een financiering? Lees hoe u een krediet kunt aanvragen.