Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Foto van Maatschap Jantjes - Mijn geld gaat goed
Deze organisaties financieren wij
Maatschap Cuppen-Cuppen Maatschap Cuppen-Cuppen Biologische landbouw
Maatschap De Winter Maatschap De Winter Biologische landbouw
Maatschap Martens-Suijkerbuijk Maatschap Martens-Suijkerbuijk Biologische landbouw
Maatschap Mulders Maatschap Mulders Biologische landbouw

Maatschap Jantjes

Biologische landbouw (Natuur en milieu)

Maatschap Jantjes is een biologische melkveehouderij in het natuurgebied de Eilandspolder. Naast de ongeveer 100 koeien die gemolken worden, wordt er ook aan natuurbeheer gedaan. Weidevogels en 'levende' sloten zijn daarin het belangrijkst. Met de koeien blijft het landschap bestaan.

Biologische landbouw

Biologische landbouw erkent de relatie tussen de omgeving, gezondheid en wat we eten. Daarnaast krijgt dierenwelzijn, het vermijden van gebruik van pesticiden en kunstmest veel aandacht. Biologische landbouw stoot minder CO2 uit dan traditionele landbouw en voorkomt uitputting natuurlijke hulpbronnen. Daarom financiert Triodos Bank in deze sector biologische bedrijven die zuivel en vlees produceren en bosbouwers en fruittelers.  

Triodos Groenfonds

Triodos Groenfonds is het oudste groene beleggingsfonds van Nederland. Het fonds belegt voornamelijk in door de overheid erkende groene projecten die duurzame ontwikkeling bevorderen. De belangrijkste sectoren waarin het fonds belegt zijn duurzame energie (vooral windenergie), biologische landbouw, natuur- en landschapsontwikkeling en duurzaam vastgoed. Triodos Groenfonds biedt beleggers de mogelijkheid om bewust met hun geld om te gaan en rechtstreeks milieuvriendelijke projecten te stimuleren. Het fonds heeft de officiële status van groene beleggingsinstelling, waardoor particuliere beleggers een fiscaal voordeel hebben.

Adres:
Oudelandsdijkje 1
1486PD
West-Graftdijk

Laat uw geld werken aan een duurzamere wereld

teaser-koffiefabriek-290
Met uw spaargeld of belegd vermogen kunnen wij duurzame ondernemers financieren. Dubbel rendement, goed voor u en de wereld om u heen.  

Zoekt u een duurzame lening voor uw onderneming?

  Teaser Roetz Bikes
Onderneemt u met hart en hoofd in een van de sectoren die wij financieren en heeft u behoefte aan een financiering? Lees hoe u een krediet kunt aanvragen.