Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Foto van Internationale School voor Wijsbegeerte - Mijn geld gaat goed
Deze organisaties financieren wij

Internationale School voor Wijsbegeerte

Levensbeschouwing (Cultuur en welzijn)

De Internationale School voor Wijsbegeerte (ISVW) heeft als statutaire opdracht uit 1916 ‘de vorming van een centrum voor wereld- en levensbeschouwing’. De ISVW geeft aan deze ‘vorming’ een hedendaagse draai.

Iedereen houdt er een beeld van de wereld en een beschouwing van het leven op na, de een wat explicieter dan de ander. De oprichters van de ISVW vonden hier het meest belangrijke en interessante aan, hoe deze beschouwing een ieders perspectief op de wereld bepaalt. Sinds 1916 biedt de ISVW een verblijfplaats om, op afstand van de dagelijkse beslommeringen, je wereldbeeld en levensbeschouwing te verduidelijken en daarop te reflecteren. In filosofische cursussen, opleidingen, conferenties, trainingen en workshops worden theoretische, ethische en methodische hulpmiddelen voor reflectie aangereikt.

Sinds de overheidssubsidies zijn afgeschaft, bekostigt de ISVW haar activiteiten door de verhuur van zalen en hotelkamers voor (meerdaagse) vergaderingen en trainingen van het bedrijfsleven en overheid op haar eigen Landgoed ISVW.

https://www.isvw.nl/

Levensbeschouwing

Triodos Bank financiert een breed palet van ondernemers en initiatieven die op een of andere manier bijdragen aan kwaliteit van leven. Vanuit onze visie dat elk individu zichzelf binnen zijn of haar eigen levensbeschouwing moet kunnen ontplooien, financieren wij ook levensbeschouwelijke initiatieven van verschillende gezindte en uiteenlopende opvattingen.

Adres:
Dodeweg 8
3832 RD
Leusden
Nederland

Laat uw geld werken aan een duurzamere wereld

teaser-koffiefabriek-290
Met uw spaargeld of belegd vermogen kunnen wij duurzame ondernemers financieren. Dubbel rendement, goed voor u en de wereld om u heen.  

Zoekt u een duurzame lening voor uw onderneming?

  Teaser Roetz Bikes
Onderneemt u met hart en hoofd in een van de sectoren die wij financieren en heeft u behoefte aan een financiering? Lees hoe u een krediet kunt aanvragen.