Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Foto van Woonvereniging de Heemshof - Mijn geld gaat goed
Deze organisaties financieren wij

Woonvereniging de Heemshof

Wonen (Sociale economie)

De Heemshof is een vereniging van mensen die wonen in een voormalige boerderij. De vereniging is ontstaan toen in de jaren zeventig van de vorige eeuw het maar onduidelijk bleef of het boerenbedrijf dat op de locatie gevestigd was kon blijven bestaan. Omdat boer en boerin Wentink graag op hun land oud wilden worden, namen dochter Lia en haar man Lambert het initiatief om de melkveehouderij een nieuwe bestemming te geven. De koeienstallen werden in de loop der jaren verbouwd tot zes woningen en een aantal gemeenschappelijke kamers.

Op dit moment telt de groep elf volwassenen en vier kinderen. Uitgangspunt van de woonvereniging is dat jong en oud met elkaar samenwonen. Zo varieert de leeftijd van de huidige bewoners tussen de één en achtentachtig jaar.

Als woonvereniging heeft de Heemshof ook een maatschappelijke doelstelling. De bewoners bieden daarom onderdak aan mensen die tijdelijk een plek nodig hebben om te wonen. Deze gasten zijn mensen die vanwege diverse omstandigheden op zoek zijn naar onderdak en tot een half jaar op de Heemshof wonen.

http://www.heemshof.nl/

Wonen

In deze sector financiert Triodos Bank veelal woongroepen- en verenigingen die een grote sociale verbondenheid kennen.

Adres:
Oosterweg 2 B/C
1968 KN
Heemskerk
Nederland

Laat uw geld werken aan een duurzamere wereld

teaser-koffiefabriek-290
Met uw spaargeld of belegd vermogen kunnen wij duurzame ondernemers financieren. Dubbel rendement, goed voor u en de wereld om u heen.  

Zoekt u een duurzame lening voor uw onderneming?

  Teaser Roetz Bikes
Onderneemt u met hart en hoofd in een van de sectoren die wij financieren en heeft u behoefte aan een financiering? Lees hoe u een krediet kunt aanvragen.