Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Foto van De zonnekouter - Mijn geld gaat goed
Deze organisaties financieren wij
De Wassende Maan De Wassende Maan Biologische landbouw
Domaine Constant-Duquesnoy Domaine Constant-Duquesnoy Biologische landbouw
Ferme bio d'André François Ferme bio d'André François Biologische landbouw

De zonnekouter

Biologische landbouw (Natuur en milieu)

De Zonnekouter is een bedrijf van twee biologisch-dynamische tuinders die hun seizoensgroenten rechtstreeks verkopen via abonnementen, voedselteams en thuisverkoop. Het bedrijf is met zijn 5,5 hectare kleinschalig en gemengd. De eigenaars zorgen er door de ruime vruchtwisseling en een goede stalmestcompost voor dat de bodem en de gewassen gezond blijven en het milieu niet onnodig wordt belast. Het samenwerkingsverband 'De Vroente' met twee collega-biotelers geeft De Zonnekouter de kans om teelt- en prijsafspraken te maken en groenten uit te wisselen. De grond bij de boerderij werd vrijgekocht door de vzw Land-in-zicht. De eigenaars verbouwden een stalling van de hoeve tot een educatieve ruimte en op het dak staan 100 vierkante meter zonnepanelen. Triodos Bank heeft daarvoor kredieten verleend.

http://www.dezonnekouter.be

Biologische landbouw

Biologische landbouw erkent de relatie tussen de omgeving, gezondheid en wat we eten. Daarnaast krijgt dierenwelzijn, het vermijden van gebruik van pesticiden en kunstmest veel aandacht. Biologische landbouw stoot minder CO2 uit dan traditionele landbouw en voorkomt uitputting natuurlijke hulpbronnen. Daarom financiert Triodos Bank in deze sector biologische bedrijven die zuivel en vlees produceren en bosbouwers en fruittelers.  

Adres:
Vossenholstraat 9
9870
Machelen
België

Laat uw geld werken aan een duurzamere wereld

teaser-koffiefabriek-290
Met uw spaargeld of belegd vermogen kunnen wij duurzame ondernemers financieren. Dubbel rendement, goed voor u en de wereld om u heen.  

Zoekt u een duurzame lening voor uw onderneming?

  Teaser Roetz Bikes
Onderneemt u met hart en hoofd in een van de sectoren die wij financieren en heeft u behoefte aan een financiering? Lees hoe u een krediet kunt aanvragen.