Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Foto van Vincent Remy - Mijn geld gaat goed
Deze organisaties financieren wij
Landwijzer vzw Landwijzer vzw Biologische landbouw
Le Ponclet Le Ponclet Biologische landbouw
APERe asbl APERe asbl Duurzame energie
Atout-Wal SCRL Atout-Wal SCRL Duurzame energie

Vincent Remy

Biologische landbouw (Natuur en milieu)

Vincent Remy is een jonge boer uit de streek rond Bastenaken. Sinds begin 2008 past hij in zijn rundveehouderij de principes van de biologische landbouw toe. Voor zijn 150 ‘blondes d'Aquitaine’ beschikt hij over 50 hectare. Hij teelt zelf het voeder en de graangewassen voor zijn dieren. Vincent Remy heeft een krediet afgesloten bij Triodos Bank om een boerderij over te nemen en de schuren over te kopen.

Biologische landbouw

Biologische landbouw erkent de relatie tussen de omgeving, gezondheid en wat we eten. Daarnaast krijgt dierenwelzijn, het vermijden van gebruik van pesticiden en kunstmest veel aandacht. Biologische landbouw stoot minder CO2 uit dan traditionele landbouw en voorkomt uitputting natuurlijke hulpbronnen. Daarom financiert Triodos Bank in deze sector biologische bedrijven die zuivel en vlees produceren en bosbouwers en fruittelers.  

Adres:
Cobru 294
6600
Noville
Belgique

Laat uw geld werken aan een duurzamere wereld

teaser-koffiefabriek-290
Met uw spaargeld of belegd vermogen kunnen wij duurzame ondernemers financieren. Dubbel rendement, goed voor u en de wereld om u heen.  

Zoekt u een duurzame lening voor uw onderneming?

  Teaser Roetz Bikes
Onderneemt u met hart en hoofd in een van de sectoren die wij financieren en heeft u behoefte aan een financiering? Lees hoe u een krediet kunt aanvragen.