Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Foto van Landwijzer vzw - Mijn geld gaat goed
Deze organisaties financieren wij
La Ferme au Moulin La Ferme au Moulin Biologische landbouw
La Ferme de la Sarthe La Ferme de la Sarthe Biologische landbouw
Le Ponclet Le Ponclet Biologische landbouw
Vincent Remy Vincent Remy Biologische landbouw

Landwijzer vzw

Biologische landbouw (Natuur en milieu)

Landwijzer is een gespecialiseerd centrum voor beroepsvorming in de biosector. Sinds 1997 biedt het centrum een tweejarige opleiding aan over biologische en biologisch-dynamische landbouw. In samenwerking met de koepelorganisatie Bioforum werkt Landwijzer mee aan de verdere vorming van actieve bioboeren. Daarvoor wisselt het centrum ervaring en kennis uit via netwerken per sector, zoals melkvee, groenten, fruit of groenten. Landwijzer ondersteunt actief de ontwikkeling van de biologisch-dynamische landbouw, en CSA-initiatieven (Community Shared Agriculture). De organisatie stimuleert ook jonge, nieuwe boeren om te kiezen voor biolandbouw. Een brede visie op biologische landbouw en een vernieuwende aanpak van volwassenenvorming staat centraal bij Landwijzer. Triodos Bank heeft Landwijzer een kaskrediet verleend als voorfinanciering voor subsidies.

http://www.landwijzer.be

Biologische landbouw

Biologische landbouw erkent de relatie tussen de omgeving, gezondheid en wat we eten. Daarnaast krijgt dierenwelzijn, het vermijden van gebruik van pesticiden en kunstmest veel aandacht. Biologische landbouw stoot minder CO2 uit dan traditionele landbouw en voorkomt uitputting natuurlijke hulpbronnen. Daarom financiert Triodos Bank in deze sector biologische bedrijven die zuivel en vlees produceren en bosbouwers en fruittelers.  

Adres:
Quellinstraat 42
2018
Antwerpen
België

Laat uw geld werken aan een duurzamere wereld

teaser-koffiefabriek-290
Met uw spaargeld of belegd vermogen kunnen wij duurzame ondernemers financieren. Dubbel rendement, goed voor u en de wereld om u heen.  

Zoekt u een duurzame lening voor uw onderneming?

  Teaser Roetz Bikes
Onderneemt u met hart en hoofd in een van de sectoren die wij financieren en heeft u behoefte aan een financiering? Lees hoe u een krediet kunt aanvragen.