Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Foto van 't Reigershof - Mijn geld gaat goed
Deze organisaties financieren wij

't Reigershof

Biologische landbouw (Natuur en milieu)

In 1987 startte de familie Devreese-Decraecke de boerderij 't Reigershof met een twintigtal geiten. Begin 1998 schakelde de boerderij om naar biologische landbouw. In 2010 had ze al 300 geiten, zowel witte saanengeiten als bruine toggenburgergeiten (allebei Zwitserse rassen). ’s Zomers grazen de geiten in de weiden, ’s winters lopen ze in stallen op stro. De geiten geven twee keer per dag verse melk. In de kaasmakerij maken de bioboeren daarmee een rijk assortiment van rauwmelkse kazen. De productie van de kazen is onderworpen aan de strengste hygiënische normen. De enige toevoegingen zijn melkzuursel, stremsel en zeezout. De kazen rijpen op houten planken.
’t Reigershof ligt midden de Klemskerkse polders op enkele kilometers van de zee. Het ongerepte weidegebied is sinds enkele jaren een erkend natuurgebied. Na eerdere kredieten voor verschillende investeringen, heeft Triodos Bank de bouw van een demonstratieruimte gefinancierd. Dat houten gebouw met een groendak is bestemd voor toeristische en educatieve bezoeken en proeverijen

http://www.reigershof.be

Biologische landbouw

Biologische landbouw erkent de relatie tussen de omgeving, gezondheid en wat we eten. Daarnaast krijgt dierenwelzijn, het vermijden van gebruik van pesticiden en kunstmest veel aandacht. Biologische landbouw stoot minder CO2 uit dan traditionele landbouw en voorkomt uitputting natuurlijke hulpbronnen. Daarom financiert Triodos Bank in deze sector biologische bedrijven die zuivel en vlees produceren en bosbouwers en fruittelers.  

Adres:
Polderstraat 4
8420
Klemskerke
België

Laat uw geld werken aan een duurzamere wereld

teaser-koffiefabriek-290
Met uw spaargeld of belegd vermogen kunnen wij duurzame ondernemers financieren. Dubbel rendement, goed voor u en de wereld om u heen.  

Zoekt u een duurzame lening voor uw onderneming?

  Teaser Roetz Bikes
Onderneemt u met hart en hoofd in een van de sectoren die wij financieren en heeft u behoefte aan een financiering? Lees hoe u een krediet kunt aanvragen.