Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Foto van De Wilhelmina - Mijn geld gaat goed
Deze organisaties financieren wij
De School Amsterdam De School Amsterdam Kunst en cultuur
De Smeltkroes De Smeltkroes Kunst en cultuur
De Winkel van Sinkel De Winkel van Sinkel Kunst en cultuur
DeLaMar Theater DeLaMar Theater Kunst en cultuur

De Wilhelmina

Kunst en cultuur (Cultuur en welzijn)

Pakhuis Wilhelmina is gebouwd in 1892 en is eind jaren tachtig gekraakt door kunstenaars. Zij verzamelden zich in een collectief en maakten een plan om het gebouw dat met sloop werd bedreigd te behouden en zelf te gaan gebruiken. Dit was het begin van het broedplaatsenconcept. Stichting De Wilhelmina beheert tegenwoordig het Amsterdamse pakhuis.

Bij het verbouwen van het pakhuis is het ‘casco principe’ toegepast: een zo open mogelijke bouw, waardoor individuele huurders heel veel vrijheid krijgen bij de uiteindelijke inrichting van hun eigen ruimtes. Pakhuis Wilhelmina kent daardoor ook een relatief lage huur.

Pakhuis Wilhelmina is een uniek gebouw aan de IJ-oevers, bij het Lloyd Hotel. De broedplaats was de eerste in Nederland en biedt maar liefst 94 ateliers en werkplaatsen voor creatieve ondernemers. Er zijn allerlei disciplines vertegenwoordigd, vanuit de beeldende kunsten, design, architectuur, theater en muziekwereld.

http://www.pakhuiswilhelmina.nl

Kunst en cultuur

De spaarders en beleggers van Triodos Bank helpen een hele trits aan artistieke ondernemingen. Dat kan door hierin te investeren of ze te financieren. Van schilderen, film en beeldhouwen, tot theater, muziek en moderne dans - zo komen de kunsten tot leven in Nederland.

Adres:
Veemkade 580
1019 BL
Amsterdam
Nederland

Laat uw geld werken aan een duurzamere wereld

teaser-koffiefabriek-290
Met uw spaargeld of belegd vermogen kunnen wij duurzame ondernemers financieren. Dubbel rendement, goed voor u en de wereld om u heen.  

Zoekt u een duurzame lening voor uw onderneming?

  Teaser Roetz Bikes
Onderneemt u met hart en hoofd in een van de sectoren die wij financieren en heeft u behoefte aan een financiering? Lees hoe u een krediet kunt aanvragen.