Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Foto van De Wilhelmina - Mijn geld gaat goed
Deze organisaties financieren wij
De School Amsterdam De School Amsterdam Kunst en cultuur
De Smeltkroes De Smeltkroes Kunst en cultuur
De Winkel van Sinkel De Winkel van Sinkel Kunst en cultuur
DeLaMar Theater DeLaMar Theater Kunst en cultuur

De Wilhelmina

Kunst en cultuur (Cultuur en welzijn)

Stichting De Wilhelmina is opgericht in 1994. De stichting bezit en beheert een pand aan de Oostelijke Handelskade te Amsterdam en is oprichter van broedplaats Pakhuis Wilhelmina, een uniek gebouw aan de IJ-oevers, bij het Lloyd Hotel in Amsterdam.
De broedplaats is de eerste in Nederland en biedt maar liefst 94 ateliers en werkplaatsen voor creatieve ondernemers. Er is een brede vertegenwoordiging in het pand aanwezig vanuit de beeldende kunsten, design, architectuur, theater en muziekwereld.
Het Amsterdamse pakhuis De Wilhelmina is gebouwd in 1892 en is eind jaren tachtig gekraakt door kunstenaars. Dit was het begin van het broedplaatsenconcept. Kunstenaars verzamelden zich in een collectief en maakten plannen om het pand te kopen van de gemeente. Bij het verbouwen van het pakhuis is het 'casco principe' toegepast: een zo open mogelijke bouw, waardoor individuen de grootst mogelijke vrijheid krijgen bij de uiteindelijke inrichting van hun eigen ruimtes en daarmee ook een relatief lage huur.

http://www.pakhuiswilhelmina.nl

Kunst en cultuur

De spaarders en beleggers van Triodos Bank helpen een hele trits aan artistieke ondernemingen. Dat kan door hierin te investeren of ze te financieren. Van schilderen, film en beeldhouwen, tot theater, muziek en moderne dans - zo komen de kunsten tot leven in Nederland.

Adres:
Veemkade 580
1019 BL
Amsterdam
Nederland

Laat uw geld werken aan een duurzamere wereld

teaser-koffiefabriek-290
Met uw spaargeld of belegd vermogen kunnen wij duurzame ondernemers financieren. Dubbel rendement, goed voor u en de wereld om u heen.  

Zoekt u een duurzame lening voor uw onderneming?

  Teaser Roetz Bikes
Onderneemt u met hart en hoofd in een van de sectoren die wij financieren en heeft u behoefte aan een financiering? Lees hoe u een krediet kunt aanvragen.