Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Foto van Fam. van Dam - Mijn geld gaat goed
Deze organisaties financieren wij
Eddy van Wijk Eddy van Wijk Biologische landbouw
Exploitatie Nz 27 Exploitatie Nz 27 Biologische landbouw
Familie Sloetjes Familie Sloetjes Biologische landbouw
Food Vibrations Food Vibrations Biologische landbouw

Fam. van Dam

Biologische landbouw (Natuur en milieu)

Joost van Dam is de vierde generatie melkveehouder op deze boerderij. Sinds 2009 leveren ze biologische melk aan de kaasfabriek CZ Rouveen. Met de financiering van Triodos Bank heeft de verouderde ligboxenstal plaats gemaakt voor een potstal met melkrobots, om zo het meeste comfort te bieden aan mens en dier. De koeien gaan soms al vanaf eind maart tot in december aan het stripgrazen. Bodemkwaliteit, mestkwaliteit en weidevogelbeheer zijn belangrijke onderwerpen, naast het antibioticavrij produceren van kwaliteitsmelk. Door goede contacten met biologische akkerbouwers wordt een deel van de mest in de regio afgezet en geruild met gras-klaver. Zo maakt het bedrijf regionaal de kringloop rond.

http://www.tenclaerewater.nl

Biologische landbouw

Biologische landbouw erkent de relatie tussen de omgeving, gezondheid en wat we eten. Daarnaast krijgt dierenwelzijn, het vermijden van gebruik van pesticiden en kunstmest veel aandacht. Biologische landbouw stoot minder CO2 uit dan traditionele landbouw en voorkomt uitputting natuurlijke hulpbronnen. Daarom financiert Triodos Bank in deze sector biologische bedrijven die zuivel en vlees produceren en bosbouwers en fruittelers.  

Triodos Groenfonds

Triodos Groenfonds is het oudste groene beleggingsfonds van Nederland. Het fonds belegt voornamelijk in door de overheid erkende groene projecten die duurzame ontwikkeling bevorderen. De belangrijkste sectoren waarin het fonds belegt zijn duurzame energie (vooral windenergie), biologische landbouw, natuur- en landschapsontwikkeling en duurzaam vastgoed. Triodos Groenfonds biedt beleggers de mogelijkheid om bewust met hun geld om te gaan en rechtstreeks milieuvriendelijke projecten te stimuleren. Het fonds heeft de officiële status van groene beleggingsinstelling, waardoor particuliere beleggers een fiscaal voordeel hebben.

Adres:
Zuiderzeestraatweg 6
8051 SM
Hattem
Nederland

Laat uw geld werken aan een duurzamere wereld

teaser-koffiefabriek-290
Met uw spaargeld of belegd vermogen kunnen wij duurzame ondernemers financieren. Dubbel rendement, goed voor u en de wereld om u heen.  

Zoekt u een duurzame lening voor uw onderneming?

  Teaser Roetz Bikes
Onderneemt u met hart en hoofd in een van de sectoren die wij financieren en heeft u behoefte aan een financiering? Lees hoe u een krediet kunt aanvragen.