Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Foto van Gemeente Schijndel - Mijn geld gaat goed
Deze organisaties financieren wij
Friesland Zon Friesland Zon Duurzame energie
Frisian Motors Frisian Motors Duurzame energie
Giessenwind Giessenwind Duurzame energie
Growind Growind Duurzame energie

Gemeente Schijndel

Duurzame energie (Natuur en milieu)

De gemeente Schijndel is op weg naar een gezondere, stabielere, eerlijkere en innovatievere samenleving. De gemeente wil als overheid het goede voorbeeld geven, faciliteren, verbinden en stimuleren.

Het goede voorbeeld geven kan via aanpassingen van het gemeentelijk vastgoed. Dit heeft de gemeente gedaan door het plaatsen van zonnepanelen op het gemeentehuis. De kleedlokalen van de plaatselijke voetbalclub worden duurzaam vernieuwd. Ook voor de verbouwing van het gemeentehuis van fusiegemeente Meierijstad wordt vanuit Schijndel ingezet op een duurzame verbouwing.

De gemeente ondersteunt ook burgerinitiatieven. De Energie Coöperatie Schijndel is mede door de gemeente opgezet, maar wordt nu volledig door burgers gedragen. De coöperatie realiseert nu bijvoorbeeld oarticuliere zonnepanelen op de gemeentewerf.

Gemeente Schijndel is ook Fair Trade Gemeente. Een groep enthousiaste inwoners zet zich samen met winkels, bedrijven en de lokale overheid in voor meer eerlijke handel.

Duurzame energie

In deze sector financiert Triodos Bank een breed spectrum aan duurzame energieprojecten, waaronder windenergie, zonne-energie, waterkracht en biomassa.

Adres:
Markt 20
5482 NG
Schijndel
Nederland

Laat uw geld werken aan een duurzamere wereld

teaser-koffiefabriek-290
Met uw spaargeld of belegd vermogen kunnen wij duurzame ondernemers financieren. Dubbel rendement, goed voor u en de wereld om u heen.  

Zoekt u een duurzame lening voor uw onderneming?

  Teaser Roetz Bikes
Onderneemt u met hart en hoofd in een van de sectoren die wij financieren en heeft u behoefte aan een financiering? Lees hoe u een krediet kunt aanvragen.