Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Foto van Snippe Akkerbouw - Mijn geld gaat goed
Deze organisaties financieren wij
Sjaak Twisk Sjaak Twisk Biologische landbouw
Slingenbergh Slingenbergh Biologische landbouw
Springhoeve Springhoeve Biologische landbouw
Stichting Loverendale Stichting Loverendale Biologische landbouw

Snippe Akkerbouw

Biologische landbouw (Natuur en milieu)

Snippe Akkerbouw is een biologisch akkerbouwbedrijf in Zeewolde. Snippe teelt o.a. aardappels, bonen, erwten, graan, rode bieten, uien en wortelen. De producten worden voornamelijk in West-Europa verkocht. Snippe teelt zonder inzet van kunstmest en chemische middelen en met zorg voor de natuur.

Daarnaast wekt het bedrijf de stroom die het gebruikt zelf op via een windmolen en zonnepanelen op de daken van de schuren. Snippe streeft er naar om een zo duurzaam mogelijk bedrijf te zijn, op alle aspecten. Eerlijkheid, betrouwbaarheid en transparantie zijn de uitgangspunten.

Biologische landbouw

Biologische landbouw erkent de relatie tussen de omgeving, gezondheid en wat we eten. Daarnaast krijgt dierenwelzijn, het vermijden van gebruik van pesticiden en kunstmest veel aandacht. Biologische landbouw stoot minder CO2 uit dan traditionele landbouw en voorkomt uitputting natuurlijke hulpbronnen. Daarom financiert Triodos Bank in deze sector biologische bedrijven die zuivel en vlees produceren en bosbouwers en fruittelers.  

Triodos Groenfonds

Triodos Groenfonds is het oudste groene beleggingsfonds van Nederland. Het fonds belegt voornamelijk in door de overheid erkende groene projecten die duurzame ontwikkeling bevorderen. De belangrijkste sectoren waarin het fonds belegt zijn duurzame energie (vooral windenergie), biologische landbouw, natuur- en landschapsontwikkeling en duurzaam vastgoed. Triodos Groenfonds biedt beleggers de mogelijkheid om bewust met hun geld om te gaan en rechtstreeks milieuvriendelijke projecten te stimuleren. Het fonds heeft de officiële status van groene beleggingsinstelling, waardoor particuliere beleggers een fiscaal voordeel hebben.

Adres:
Dodaarsweg 37
3897 LP
Zeewolde
Nederland

Laat uw geld werken aan een duurzamere wereld

teaser-koffiefabriek-290
Met uw spaargeld of belegd vermogen kunnen wij duurzame ondernemers financieren. Dubbel rendement, goed voor u en de wereld om u heen.  

Zoekt u een duurzame lening voor uw onderneming?

  Teaser Roetz Bikes
Onderneemt u met hart en hoofd in een van de sectoren die wij financieren en heeft u behoefte aan een financiering? Lees hoe u een krediet kunt aanvragen.