Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Foto van Melkveebedrijf Johan Snippe - Mijn geld gaat goed
Deze organisaties financieren wij
Maatschap van den Elzen Maatschap van den Elzen Biologische landbouw
Melkveebedrijf Van Veldhuizen Melkveebedrijf Van Veldhuizen Biologische landbouw
Melkveebedrijf Westerink Melkveebedrijf Westerink Biologische landbouw

Melkveebedrijf Johan Snippe

Biologische landbouw (Natuur en milieu)

Melkveebedrijf Johan Snippe met 135 melkkoeien en 70 stuks jongvee op 106 hectare grond. Johan Snippe voert sinds 2002 een biologische bedrijfsvoering, en werkt daarbij nauw samen met het biologisch akkerbouwbedrijf van zijn broer.

De koeien zijn gehuisvest in een ligboxenstal op een royale strobedding. Hierdoor is er veel vaste mest, wat bijdraagt aan een gezonde en vruchtbare bodem.
Het ruwvoer van de koeien wordt op eigen land geteeld. Een windmolen en de 282 zonnepanelen wekken duurzame energie op.

Biologische landbouw

Biologische landbouw erkent de relatie tussen de omgeving, gezondheid en wat we eten. Daarnaast krijgt dierenwelzijn, het vermijden van gebruik van pesticiden en kunstmest veel aandacht. Biologische landbouw stoot minder CO2 uit dan traditionele landbouw en voorkomt uitputting natuurlijke hulpbronnen. Daarom financiert Triodos Bank in deze sector biologische bedrijven die zuivel en vlees produceren en bosbouwers en fruittelers.  

Triodos Groenfonds

Triodos Groenfonds is het oudste groene beleggingsfonds van Nederland. Het fonds belegt voornamelijk in door de overheid erkende groene projecten die duurzame ontwikkeling bevorderen. De belangrijkste sectoren waarin het fonds belegt zijn duurzame energie (vooral windenergie), biologische landbouw, natuur- en landschapsontwikkeling en duurzaam vastgoed. Triodos Groenfonds biedt beleggers de mogelijkheid om bewust met hun geld om te gaan en rechtstreeks milieuvriendelijke projecten te stimuleren. Het fonds heeft de officiële status van groene beleggingsinstelling, waardoor particuliere beleggers een fiscaal voordeel hebben.

Adres:
Schollevaarweg 13
3897 LA
Zeewolde
Nederland

Laat uw geld werken aan een duurzamere wereld

teaser-koffiefabriek-290
Met uw spaargeld of belegd vermogen kunnen wij duurzame ondernemers financieren. Dubbel rendement, goed voor u en de wereld om u heen.  

Zoekt u een duurzame lening voor uw onderneming?

  Teaser Roetz Bikes
Onderneemt u met hart en hoofd in een van de sectoren die wij financieren en heeft u behoefte aan een financiering? Lees hoe u een krediet kunt aanvragen.