Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Foto van Boekmanstichting - Mijn geld gaat goed
Deze organisaties financieren wij
Bernhard Touwen Bernhard Touwen Kunst en cultuur
Bianca Runge Bianca Runge Kunst en cultuur
Camac Machi Camac Machi Kunst en cultuur
CareX CareX Kunst en cultuur

Boekmanstichting

Kunst en cultuur (Cultuur en welzijn)

De Boekmanstichting is een kenniscentrum voor kunst, cultuur en beleid in Nederland. De stichting verzamelt, verspreidt en analyseert al meer dan vijftig jaar informatie over kunst en cultuur in beleid en praktijk. Dit doen zij door in te spelen op actuele onderwerpen met expertmeetings en debatten én met het tijdschrift 'Boekman'.

De laatste jaren zijn facts & figures over de cultuursector steeds belangrijker geworden. De Boekmanstichting heeft daarom - samen met vele partners uit het veld - de Cultuurindex Nederland ontwikkeld, een nationale barometer voor de vitaliteit van kunst en cultuur. Hierdoor is in een oogopslag inzicht te krijgen in de laatste trends en ontwikkelingen in de culturele sector. Daarnaast heeft de Boekmanstichting een unieke en openbaar toegankelijke bibliotheek in hun pand aan de Herengracht in Amsterdam en organiseren zij de jaarlijkse staatsprijs voor de kunsten, de Johannes Vermeer Prijs.

https://www.boekman.nl/

Kunst en cultuur

De spaarders en beleggers van Triodos Bank helpen een hele trits aan artistieke ondernemingen. Dat kan door hierin te investeren of ze te financieren. Van schilderen, film en beeldhouwen, tot theater, muziek en moderne dans - zo komen de kunsten tot leven in Nederland.

Triodos Cultuurfonds

Triodos Cultuurfonds is het enige beursgenoteerde culturele beleggingsfonds van Nederland. Het fonds belegt in culturele projecten die de ontwikkeling en het behoud van cultuur stimuleren. Naast grote projecten passen ook kleinere culturele initiatieven in het beleggingsbeleid. Zo belegt het fonds bijvoorbeeld in musea, theaters, kunstenaars en podia.

Adres:
Herengracht 415
1017 BP
Amsterdam
Nederland

Laat uw geld werken aan een duurzamere wereld

teaser-koffiefabriek-290
Met uw spaargeld of belegd vermogen kunnen wij duurzame ondernemers financieren. Dubbel rendement, goed voor u en de wereld om u heen.  

Zoekt u een duurzame lening voor uw onderneming?

  Teaser Roetz Bikes
Onderneemt u met hart en hoofd in een van de sectoren die wij financieren en heeft u behoefte aan een financiering? Lees hoe u een krediet kunt aanvragen.