Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Foto van Biologisch melkveebedrijf J. en S. Bouma - Mijn geld gaat goed
Deze organisaties financieren wij

Biologisch melkveebedrijf J. en S. Bouma

Biologische landbouw (Natuur en milieu)

Mts. J. en S. Bouma is een familiebedrijf uit Grou (Friesland) dat al sinds 1987 biologische melk levert. Het land wordt gevoed met eigen mest. De koeien krijgen geen antibiotica, gaan zo vaak als mogelijk de wei in en krijgen voeding met zoveel mogelijk grondstoffen van eigen land. Naast 80 hectare grasland bij huis, waar zo’n 135 koeien en 90 stuks jongvee staan, beheert de familie 40 hectare natuurland. Dit weidevogelland is alleen met de boot bereikbaar. Als de weidevogels vertrokken zijn, kan het jongvee hier genieten van de ruimte.

Biologische landbouw

Biologische landbouw erkent de relatie tussen de omgeving, gezondheid en wat we eten. Daarnaast krijgt dierenwelzijn, het vermijden van gebruik van pesticiden en kunstmest veel aandacht. Biologische landbouw stoot minder CO2 uit dan traditionele landbouw en voorkomt uitputting natuurlijke hulpbronnen. Daarom financiert Triodos Bank in deze sector biologische bedrijven die zuivel en vlees produceren en bosbouwers en fruittelers.  

Triodos Groenfonds

Triodos Groenfonds is het oudste groene beleggingsfonds van Nederland. Het fonds belegt voornamelijk in door de overheid erkende groene projecten die duurzame ontwikkeling bevorderen. De belangrijkste sectoren waarin het fonds belegt zijn duurzame energie (vooral windenergie), biologische landbouw, natuur- en landschapsontwikkeling en duurzaam vastgoed. Triodos Groenfonds biedt beleggers de mogelijkheid om bewust met hun geld om te gaan en rechtstreeks milieuvriendelijke projecten te stimuleren. Het fonds heeft de officiële status van groene beleggingsinstelling, waardoor particuliere beleggers een fiscaal voordeel hebben.

Adres:
Hôflân 8a
9100 ZG
Grou
Nederland

Laat uw geld werken aan een duurzamere wereld

teaser-koffiefabriek-290
Met uw spaargeld of belegd vermogen kunnen wij duurzame ondernemers financieren. Dubbel rendement, goed voor u en de wereld om u heen.  

Zoekt u een duurzame lening voor uw onderneming?

  Teaser Roetz Bikes
Onderneemt u met hart en hoofd in een van de sectoren die wij financieren en heeft u behoefte aan een financiering? Lees hoe u een krediet kunt aanvragen.