Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Foto van Natuurlijk Biologisch Boeren Beheer Menkveld - Mijn geld gaat goed
Deze organisaties financieren wij
Naoberhoeve Naoberhoeve Biologische landbouw
Natuurderij Keizersrande Natuurderij Keizersrande Biologische landbouw
Natuurontwikkeling 't Lot Natuurontwikkeling 't Lot Biologische landbouw
Nieuw Bromo van Tilburg Nieuw Bromo van Tilburg Biologische landbouw

Natuurlijk Biologisch Boeren Beheer Menkveld

Biologische landbouw (Natuur en milieu)

Herman en Jan Menkveld uit Olst, runnen de Natuurboerderij: Natuurlijk Biologisch Boeren Beheer Menkveld. Zij produceren voedsel door optimaal gebruik te maken van natuurlijke processen die in een gezonde bodem plaats vinden.

Menkveld beheert circa 200 hectare natuurlijke graslanden en betelen circa 50 hectare akkers op gronden van onder andere Staatsbosbeheer, in de uiterwaarden van de IJssel tussen Deventer en Zwolle en landgoed ’t Nijendal.

Bij het graslandbeheer passen zij maaibeheer en begrazing hoofdzakelijk met dieren van agrariërs uit de omgeving toe. Zo verbinden wij landbouw en natuurbeheer. Op de akkers telen wij hoofdzakelijk granen en wat maïs die hun weg vinden bij andere biologische bedrijven. Ook worden biologische consumptie aardappelen geteeld die rechtstreeks afgezet worden aan de consument. Een goed product voor een eerlijke prijs.

Door bewust duurzaam om te gaan met de grond ontstaat er op de akkers en de graslanden een grote biodiversiteit. Zo levert Menkveld diverse ecosysteemdiensten.

http://www.natuurlijkmenkveld.nl

Biologische landbouw

Biologische landbouw erkent de relatie tussen de omgeving, gezondheid en wat we eten. Daarnaast krijgt dierenwelzijn, het vermijden van gebruik van pesticiden en kunstmest veel aandacht. Biologische landbouw stoot minder CO2 uit dan traditionele landbouw en voorkomt uitputting natuurlijke hulpbronnen. Daarom financiert Triodos Bank in deze sector biologische bedrijven die zuivel en vlees produceren en bosbouwers en fruittelers.  

Triodos Groenfonds

Triodos Groenfonds is het oudste groene beleggingsfonds van Nederland. Het fonds belegt voornamelijk in door de overheid erkende groene projecten die duurzame ontwikkeling bevorderen. De belangrijkste sectoren waarin het fonds belegt zijn duurzame energie (vooral windenergie), biologische landbouw, natuur- en landschapsontwikkeling en duurzaam vastgoed. Triodos Groenfonds biedt beleggers de mogelijkheid om bewust met hun geld om te gaan en rechtstreeks milieuvriendelijke projecten te stimuleren. Het fonds heeft de officiële status van groene beleggingsinstelling, waardoor particuliere beleggers een fiscaal voordeel hebben.

Adres:
Diepenveenseweg 24
8121 PN
Olst
Nederland

Laat uw geld werken aan een duurzamere wereld

teaser-koffiefabriek-290
Met uw spaargeld of belegd vermogen kunnen wij duurzame ondernemers financieren. Dubbel rendement, goed voor u en de wereld om u heen.  

Zoekt u een duurzame lening voor uw onderneming?

  Teaser Roetz Bikes
Onderneemt u met hart en hoofd in een van de sectoren die wij financieren en heeft u behoefte aan een financiering? Lees hoe u een krediet kunt aanvragen.