Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Foto van Jutphaas Wonen - Mijn geld gaat goed
Deze organisaties financieren wij
Innovatiekracht Innovatiekracht Duurzaam vastgoed
Kalliste Kalliste Duurzaam vastgoed
Keizershof Keizershof Duurzaam vastgoed

Jutphaas Wonen

Duurzaam vastgoed (Natuur en milieu)

Jutphaas Wonen, een kleine woningcorporatie in Nieuwegein, heeft in een voormalig onderwijsgebouw 25 grondgebonden 2-kamer loftwoningen met een tuin voor jongeren gerealiseerd. Het zijn allemaal sociale huurwoningen.

Bijzonder is dat het project is gerealiseerd via een industrieel bouwproces. Voor onderdelen van de woning, zoals de wanden, badkamer, douche, toilet, trap en bergruimte, zijn pre-fab elementen ontwikkeld. De huurder koos zelf, binnen enkele voorgestelde mogelijkheden, welk element waar in de woning geplaatst werd. Alsof je een woning bouwt met legoblokjes.

De transformatie van het kantoorpand zelf is al duurzaam. Zoveel mogelijk materialen van het bestaande pand zijn hergebruikt in de nieuwe situatie. Materialen die niet hergebruikt konden worden, zijn verzameld voor het Afrikaanse Guinee-Bisau. De woningen hebben een energielabel A+, en zijn daarmee zeer energiezuinig. Het project heeft meerdere innovatie- en duurzaamheidsprijzen gewonnen.

http://www.jutphaas.nl

Duurzaam vastgoed

Triodos Bank investeert in panden die voldoen aan haar criteria van duurzaamheid en uitzicht bieden op een aantrekkelijk rendement. Ieder pand krijgt een score op de bekende begrippen People, Planet en Profit, aangevuld met Project. Zo worden de milieu-, sociale, ruimtelijke en economische aspecten steeds betrokken in de beoordeling van een aan te kopen pand.

Adres:
Montageweg 1
3433 NT
Nieuwegein
Nederland

Laat uw geld werken aan een duurzamere wereld

teaser-koffiefabriek-290
Met uw spaargeld of belegd vermogen kunnen wij duurzame ondernemers financieren. Dubbel rendement, goed voor u en de wereld om u heen.  

Zoekt u een duurzame lening voor uw onderneming?

  Teaser Roetz Bikes
Onderneemt u met hart en hoofd in een van de sectoren die wij financieren en heeft u behoefte aan een financiering? Lees hoe u een krediet kunt aanvragen.