Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Foto van Schapenstreek - Mijn geld gaat goed
Deze organisaties financieren wij
Rietveldhoeve Rietveldhoeve Biologische landbouw
Saanenhof Saanenhof Biologische landbouw
Schotse Hooglanders Schotse Hooglanders Biologische landbouw
Schuttershof Schuttershof Biologische landbouw

Schapenstreek

Biologische landbouw (Natuur en milieu)

Boerderij de Schapenstreek wordt gerund door Anita en Mark van Alderwegen. Het bedrijf ligt in het natuurgebied de Weelen van Staatsbosbeheer en er worden melk- en vleesschapen gehouden. Van de melk worden diverse soorten ijs en kaas gemaakt. Het ijs wordt verkocht onder de naam MOOIS. In juni 2008 is het verkozen tot lekkerste streekproduct van Noord-Holland. 4 dagen per week helpen zorgclienten mee op het bedrijf. Er is een winkel op het bedrijf waar alle producten gekocht kunnen worden. In de zomer staat er een ijskraam aan de sloot waar het bedrijf aan ligt.

http://www.schapenstreek.nl/

Biologische landbouw

Biologische landbouw erkent de relatie tussen de omgeving, gezondheid en wat we eten. Daarnaast krijgt dierenwelzijn, het vermijden van gebruik van pesticiden en kunstmest veel aandacht. Biologische landbouw stoot minder CO2 uit dan traditionele landbouw en voorkomt uitputting natuurlijke hulpbronnen. Daarom financiert Triodos Bank in deze sector biologische bedrijven die zuivel en vlees produceren en bosbouwers en fruittelers.  

Triodos Groenfonds

Triodos Groenfonds is het oudste groene beleggingsfonds van Nederland. Het fonds belegt voornamelijk in door de overheid erkende groene projecten die duurzame ontwikkeling bevorderen. De belangrijkste sectoren waarin het fonds belegt zijn duurzame energie (vooral windenergie), biologische landbouw, natuur- en landschapsontwikkeling en duurzaam vastgoed. Triodos Groenfonds biedt beleggers de mogelijkheid om bewust met hun geld om te gaan en rechtstreeks milieuvriendelijke projecten te stimuleren. Het fonds heeft de officiële status van groene beleggingsinstelling, waardoor particuliere beleggers een fiscaal voordeel hebben.

Adres:
De Gouw 57
1614 MB
Lutjebroek

Laat uw geld werken aan een duurzamere wereld

teaser-koffiefabriek-290
Met uw spaargeld of belegd vermogen kunnen wij duurzame ondernemers financieren. Dubbel rendement, goed voor u en de wereld om u heen.  

Zoekt u een duurzame lening voor uw onderneming?

  Teaser Roetz Bikes
Onderneemt u met hart en hoofd in een van de sectoren die wij financieren en heeft u behoefte aan een financiering? Lees hoe u een krediet kunt aanvragen.