Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Foto van Biologische veehouderij ande NieDijk - Mijn geld gaat goed
Deze organisaties financieren wij
Bionext Bionext Biologische landbouw
Biotrio Biotrio Biologische landbouw

Biologische veehouderij ande NieDijk

Biologische landbouw (Natuur en milieu)

De biologische veehouderij ande NieDijk bevindt zich even buiten het dorp Enumatil, gelegen ten westen van de stad Groningen. Het bedrijf werkt al sinds 1990 biologisch en is negen jaar geleden verplaatst van het Drentse Nietap naar het Groningse Enumatil. Er worden ongeveer 60 koeien gemolken waarvan de melk naar de biologische verwerker van Friesland-Campina gaat. Dit aantal zal na de bouw van de potstal groeien naar 120. Naast de melkkoeien zijn er kalveren, pinken en slachtvee. Van het Drents Landschap wordt in Foxwolde de boerderij het Tichelwerk gepacht. Op deze natuurgronden worden 's zomers jongvee en vleesvee geweid. Het rundvee behoort tot de Groninger Blaarkoppen, een ras dat al eeuwen in deze provincie voorkomt. Het is een zogeheten dubbeldoel-ras, veel dat niet alleen voor melken geschikt is maar ook vee oplevert.

http://www.www.andeniedijk.nl

Biologische landbouw

Biologische landbouw erkent de relatie tussen de omgeving, gezondheid en wat we eten. Daarnaast krijgt dierenwelzijn, het vermijden van gebruik van pesticiden en kunstmest veel aandacht. Biologische landbouw stoot minder CO2 uit dan traditionele landbouw en voorkomt uitputting natuurlijke hulpbronnen. Daarom financiert Triodos Bank in deze sector biologische bedrijven die zuivel en vlees produceren en bosbouwers en fruittelers.  

Triodos Groenfonds

Triodos Groenfonds is het oudste groene beleggingsfonds van Nederland. Het fonds belegt voornamelijk in door de overheid erkende groene projecten die duurzame ontwikkeling bevorderen. De belangrijkste sectoren waarin het fonds belegt zijn duurzame energie (vooral windenergie), biologische landbouw, natuur- en landschapsontwikkeling en duurzaam vastgoed. Triodos Groenfonds biedt beleggers de mogelijkheid om bewust met hun geld om te gaan en rechtstreeks milieuvriendelijke projecten te stimuleren. Het fonds heeft de officiële status van groene beleggingsinstelling, waardoor particuliere beleggers een fiscaal voordeel hebben.

Adres:
Lettelbeterdijk 16
9811 PC
Enumatil
Nederland

Laat uw geld werken aan een duurzamere wereld

teaser-koffiefabriek-290
Met uw spaargeld of belegd vermogen kunnen wij duurzame ondernemers financieren. Dubbel rendement, goed voor u en de wereld om u heen.  

Zoekt u een duurzame lening voor uw onderneming?

  Teaser Roetz Bikes
Onderneemt u met hart en hoofd in een van de sectoren die wij financieren en heeft u behoefte aan een financiering? Lees hoe u een krediet kunt aanvragen.