Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Foto van Schotse Hooglanders - Mijn geld gaat goed
Deze organisaties financieren wij
Saanenhof Saanenhof Biologische landbouw
Schapenstreek Schapenstreek Biologische landbouw
Schuttershof Schuttershof Biologische landbouw
Sengersbroek Sengersbroek Biologische landbouw

Schotse Hooglanders

Biologische landbouw (Natuur en milieu)

Jelwin en Ymkje Kuipers zijn boeren en eigenaren van Schotse Hooglanders en Hereford koeien. Hun manier van boeren is anders dan anders. De koeien lopen in familie kuddes in natuurgebieden. Ze kennen geen stal, krachtvoer en antibiotica. Deze manier van opgroeien levert erg gezond en duurzaam 'grasgevoerd' natuurvlees op. Dit gezonde vlees is te koop via hun website.

99% van de koeien krijgt krachtvoer. Hiervoor wordt graan en soja verbouwt op grond die ook geschikt is voor akkerbouw. Dit kost veel water en levert CO2 uitstoot en ontbossing op. Als koeien groeien van gras en kruiden in natuurgebieden dan dient dat een dubbel doel. De natuurgrond wordt beheerd, en ze zetten onrendabele landbouwgrond om in een prachtig product.
De dieren hebben een goed leven, zoals de natuur het bedoeld heeft.

Grasgevoerd vlees heeft een betere vetzuursamenstelling en is hierdoor gezonder. Het vlees is niet voor niets in trek bij sporters, afvallers. Mensen met gezondheidklachten knappen soms zelfs van op. Naast grasgevoerd natuurvlees verkopen Jelwin en Ymkje antibioticavrije kip en rauwmelkse kaas. De bestellingen worden in heel Nederland en België verzonden.

http://schotsehooglanders.nl/

Biologische landbouw

Biologische landbouw erkent de relatie tussen de omgeving, gezondheid en wat we eten. Daarnaast krijgt dierenwelzijn, het vermijden van gebruik van pesticiden en kunstmest veel aandacht. Biologische landbouw stoot minder CO2 uit dan traditionele landbouw en voorkomt uitputting natuurlijke hulpbronnen. Daarom financiert Triodos Bank in deze sector biologische bedrijven die zuivel en vlees produceren en bosbouwers en fruittelers.  

Triodos Groenfonds

Triodos Groenfonds is het oudste groene beleggingsfonds van Nederland. Het fonds belegt voornamelijk in door de overheid erkende groene projecten die duurzame ontwikkeling bevorderen. De belangrijkste sectoren waarin het fonds belegt zijn duurzame energie (vooral windenergie), biologische landbouw, natuur- en landschapsontwikkeling en duurzaam vastgoed. Triodos Groenfonds biedt beleggers de mogelijkheid om bewust met hun geld om te gaan en rechtstreeks milieuvriendelijke projecten te stimuleren. Het fonds heeft de officiële status van groene beleggingsinstelling, waardoor particuliere beleggers een fiscaal voordeel hebben.

Adres:
Kaleweg 13
6865TC
Opende
Nederland

Laat uw geld werken aan een duurzamere wereld

teaser-koffiefabriek-290
Met uw spaargeld of belegd vermogen kunnen wij duurzame ondernemers financieren. Dubbel rendement, goed voor u en de wereld om u heen.  

Zoekt u een duurzame lening voor uw onderneming?

  Teaser Roetz Bikes
Onderneemt u met hart en hoofd in een van de sectoren die wij financieren en heeft u behoefte aan een financiering? Lees hoe u een krediet kunt aanvragen.