Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Foto van Essel-Clean Solu - Mijn geld gaat goed
Deze organisaties financieren wij
Eolica Invest Eolica Invest Duurzame energie
Eteck Energie Bedrijven Eteck Energie Bedrijven Duurzame energie
Evides Waterbedrijf Evides Waterbedrijf Duurzame energie

Essel-Clean Solu

Duurzame energie (Natuur en milieu)

Essel-Clean Lower Solu is een grote waterkrachtcentrale in Nepal. De groene energie die deze centrale opwekt, voorziet 3 miljoen Nepalezen van elektriciteit. Op de plek van de centrale daalt het water 500 meter. Hierbij wordt geen dam of reservoir gebruikt, alleen een tunnel van 4,3 kilometer. Hierdoor is de schade voor het milieu beperkt en zijn de kosten om de energie op te wekken relatief laag. De bouw voldoet aan de hoogste standaarden op het gebied van milieu impact. De voordelen op sociaal gebied zijn ook impactvol. Zo levert het project naast elektriciteit ongeveer 1.000 banen op. Triodos Groenfonds investeert in de aanbouw van de centrale. De Nederlandse ontwikkelingsbank FMO heeft de leidende rol in dit project.

Duurzame energie

In deze sector financiert Triodos Bank een breed spectrum aan duurzame energieprojecten, waaronder windenergie, zonne-energie, waterkracht en biomassa.

Triodos Groenfonds

Triodos Groenfonds is het oudste groene beleggingsfonds van Nederland. Het fonds belegt voornamelijk in door de overheid erkende groene projecten die duurzame ontwikkeling bevorderen. De belangrijkste sectoren waarin het fonds belegt zijn duurzame energie (vooral windenergie), biologische landbouw, natuur- en landschapsontwikkeling en duurzaam vastgoed. Triodos Groenfonds biedt beleggers de mogelijkheid om bewust met hun geld om te gaan en rechtstreeks milieuvriendelijke projecten te stimuleren. Het fonds heeft de officiƫle status van groene beleggingsinstelling, waardoor particuliere beleggers een fiscaal voordeel hebben.

Adres:
Nepal

Laat uw geld werken aan een duurzamere wereld

teaser-koffiefabriek-290
Met uw spaargeld of belegd vermogen kunnen wij duurzame ondernemers financieren. Dubbel rendement, goed voor u en de wereld om u heen.  

Zoekt u een duurzame lening voor uw onderneming?

  Teaser Roetz Bikes
Onderneemt u met hart en hoofd in een van de sectoren die wij financieren en heeft u behoefte aan een financiering? Lees hoe u een krediet kunt aanvragen.