Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

De Zeeuwse Zorgtuinen

Zorg (Sociale economie)

De initiatiefnemers van de Zeeuwse Zorgtuinen bieden aan mensen met een verstandelijke beperking de mogelijkheid om te wonen in een gezellige, kleinschalige omgeving met continue 24-uurs zorg en dienstverlening op maat. Zij doen dat vanuit een locatie in een voormalig schoolgebouw in de gemeente Borssele, genaamd De Boerentuin. Voor de stichting Zeeuwse Zorgtuinen is kwaliteit van leven de basis van waaruit gedacht en gehandeld moet worden. De zorg en dagbesteding die De Zeeuwse Zorgtuinen levert is gericht op het individu. Wat heeft een specifieke klant nodig aan zorg, hoe kan die het beste geleverd worden en welke soort dagbesteding past bij die klant en bij zijn/haar interesses?

Triodos Bank heeft de aankoop en verbouwing van de locatie De Boerentuin gefinancierd. De Boerentuin is gelegen op een rustige plek waar weinig verkeer langskomt met voldoende ruimte voor allerlei activiteiten. Iedere bewoner heeft een eigen zit-slaapkamer met badkamer, die eventueel rolstoeltoegankelijk is. Er is een grote gezamenlijke leefruimte waarin iedereen zijn eigen bezigheden kan kiezen. In de woonkeuken worden de maaltijden klaargemaakt en gegeten. Daarnaast is er een ruimte waar de dagbesteding aangeboden kan worden. Het pand heeft een grote tuin waarin in het kader van de dagbesteding een moestuin wordt aangelegd.

Zorg

In deze sector financiert Triodos Bank ouderenzorg, gehandicaptenzorg, zorgboerderijen, gezinshuizen en multi-functionele welzijnsaccommodaties.

Adres:
Troyeweg 1
4454 AD
Borssele
Nederland

Laat uw geld werken aan een duurzamere wereld

teaser-koffiefabriek-290
Met uw spaargeld of belegd vermogen kunnen wij duurzame ondernemers financieren. Dubbel rendement, goed voor u en de wereld om u heen.  

Zoekt u een duurzame lening voor uw onderneming?

  Teaser Roetz Bikes
Onderneemt u met hart en hoofd in een van de sectoren die wij financieren en heeft u behoefte aan een financiering? Lees hoe u een krediet kunt aanvragen.